FOTO: V Radvani – Kráľovej vyrastá mestský mládežnícky futbalový štadión

SPRÁVY
9 /

Počas týždňa sme sa s fotoobjektívom zúčastnili kontrolného dňa primátora na stavbe Mestského mládežníckeho štadióna v Radvani-Kráľovej. Stavebné práce sú tu v plnom prúde.

Kontrolný deň na stavbe

Po obhliadke stavby mestského mládežníckeho štadióna primátor Ján Nosko uviedol:

„Som rád, že stavebné práce napredujú aj tam. Aktuálne môžete sledovať, ako rastie hlavná budova so zázemím a šatňami. Na jednej z tribún už boli osadené prefabrikované stupne, ktoré tvoria podklad pre osadenie sedačiek. V objektoch bufetov, toaliet a pokladní sa robia vnútorné omietky a obklady stien.“

Ďalej primátor pokračoval:

„Zároveň sa realizuje ochrana vysokotlakového plynového potrubia, rozvody kanalizácie a začína sa s výstavbou oporných múrov okolo hracej plochy.  Tento týždeň boli na stavbu dovezené aj stožiare osvetlenia ihriska. Teším sa na výsledok.“

Mládežnícky futbalový štadión Radvaň-Kráľová

S rekonštrukciou futbalového štadióna v tejto mestskej časti sa zažalo vlani v lete. Po vybudovaní by mal nový futbalový stánok slúžiť takmer 800 mladým futbalistom i dospelým z nášho mesta a okolitých obcí.

Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo na prvú fázu výstavby 1,52 milióna eur, 730 tisíc eur je z vládnej dotácie, zvyšok sa dofinancuje  z rozpočtu mesta. Štadión bude mať umelú trávu a tribúny s kapacitou 1 500 divákov, vybuduje sa  parkovisko so 176 parkovacími miestami.

Vo verejnom obstarávaní na dodávateľa prác bola z deviatich uchádzačov úspešná žilinská spoločnosť 3 Energy, s.r.o. s cenou 2 999 252,30 eura vrátane DPH.

Vďaka výstavbe Mestského mládežníckeho štadióna v Radvani-Kráľovej  a rekonštrukcii štadióna na Štiavničkách všetci dúfajú, že profesionálnou výchovou mladých hráčov v kvalitných podmienkach oboch štadiónoch s technickým zázemím sa bystrický futbal vráti späť na pozície,  ktoré mu v meste pod Urpínom patrili v časoch najväčšej slávy.

Autor: (tom) , Foto: Mirka Chabadová