FOTO: V Prístave nádeje obdarovali pred Vianocami rodiny so zdravotne znevýhodneným členom

SPRÁVY
1 /

V objekte Farnosti sv. Michala Archanjela Fončorda na Internátnej ulici bolo v sobotu rušno. Občianske združenie prístav nádeje tu rozdávalo vianočné darčeky pre rodiny s zdravotne znevýhodneným členom.

Akciu zorganizovala neúnavná Marcela Václavková Konrádová, riaditeľka Prístav nádeje, o. z. Je obdivuhodné, čo dokáže táto žena, ktorá sa musí vyrovnávať s vlastným zdravotným stavom, ale jej srdce bije pre tých, ktorí potrebujú pomoc.

V priebehu novembra dostalo združenie celkom 84 žiadostí, čo je najviac zo všetkých ročníkov. Podmienkou pomoci bolo, aby rodina mala aspoň jedného člena so zdravotným znevýhodnením. Snahou  je zakaždým podporiť iné rodiny, aby sa pomoc dostala čo najväčšiemu počtu ľudí.

Pani Marcela opísala sobotu venovanú zdravotne znevýhodneným ľuďom slovami:

„Prenádherný deň plný emócií, lásky, dobrosrdečnosti, radosti a rozdávania. Pripravovala som sa naň viac ako dva mesiace. Pomáhalo neskutočne veľa ľudí, mnohí jednotlivci, organizácie aj spoločnosti. Dnes sme spolu s Jaroslavou Fekiačovou, Miťou Luptákovou, Lujzou Michalovičovou, Katarínou Bolekovou Ducárovou, Evou Tomanovou, Otom Konrádom, Zuzankou Zelenajovou a Simonou Bohovičovou pripravili všetko tak, aby sme mohli obdarovať až 93 osôb, t. j. 18 rodín, ktorých minimálne jeden člen má zdravotné znevýhodnenie.“

Hudobný úvod k podujatiu „Daruj stravný lístok, daruj krajšie Vianoce“ patril skvelej huslistke Simone Bohovičovej. Rodiny, ktoré muselo občianske združenie vybrať z množstva záujemcov, si odniesli potravinový balík vrátane ovocia a zeleniny s váhou cez 50 kilogramov.

V balíkoch si rodinky našli potraviny dlhodobej spotreby, ale aj údené mäso a drogistický tovar. K tomu si deti vybrali zánovné hračky, oblečenie, dostali aj školské pomôcky a papučky.

„Vznikli nové priateľstvá, padali slzičky aj úsmevy, rozdávali sa objatia a želali sa krásne Vianoce. Ďakujem, že mi pomáhate pomáhať,“

povedala na záver stretnutia Marcela Václavková Konrádová. Klobúk dolu pred jej obetavosťou a doslova mravenčou prácou  pre zdravotne znevýhodnených ľudí.

Autor: (tom), Foto: Dušan Hein a FB