FOTO: Na ulici Jána Bottu oproti bývalej Slovenke sa rekonštruujú dve budovy

SPRÁVY
2 /

Kým v areáli bývalej Slovenky zamrzla investícia  Dituria City Park, oproti na Bottovej ulici sa rozbehli rekonštrukčné práce na dvoch budovách. Investorom je spoločnosť Bottova BB s. r. o.

Z budovy bývalej polikliniky na Bottovej 1 a bývalého centra zdravotníckeho distribútora Med Art, ktoré sa presťahovalo z Bottovej 2 do priemyselného parku Šalková, vzniknú nové  kancelárske a obchodné priestory s prenajímateľnou plochou takmer 2.000 m2.  

Obidve budovy majú jedno podzemné a tri nadzemné podlažia. Na prízemí sa zrekonštruujú priestory pre  tri až päť obchodných prevádzok, na poschodiach vrátane upraveného podkrovia budú nové kancelárske priestory. Po rekonštrukcii sa tu vytvoria atraktívne   pracovné podmienky pre 80 až 130 ľudí.

Spoločnosť Bottova BB s. r. o. ponúka svojim budúcim nájomcom dispozičné riešenia so zariadením na mieru, rovnako vybavenie nových priestorov  nábytkom a elektronikou s ďalšími službami, ako je napríklad ručné umývanie automobilov. V dvornej časti oboch budov vznikne 55 parkovacích miest v samostatných garážach resp. s krytým či voľným státím. K dispozícii budú aj skladové priestory.

Investor vlani v auguste začal proces výberu dodávateľa stavebných prác. V septembri nadobudlo právoplatnosť stavebné povolenie a po podpise zmluvy so zhotoviteľom  v októbri 2016 začali rekonštrukčné práce.

Postupne sa odhaľovali pôvodné  stropy, ktoré nebolo vidieť takmer sto rokov. Pokiaľ to bude možné, investor ich chce  zachovať v pôvodnej podobe. Od decembra sa rozoberá stará strecha, ktorá ustúpi novej s podkrovím. Podľa architektonických vizualizácií by to mohli byť jedny z najkrajších podkrovných priestorov v Banskej Bystrici so zaujímavými výhľadmi na mesto. Viac informácií získate na  www.bottovabb.sk

V každom prípade na začiatku Bottovej sa po rekonštrukcii významne skultúrni tento mestotvorný priestor. Škoda, že takto nepostupuje aj investor oproti, kde zatiaľ stoja iba  železobetónové skelety bývalej textilky…

 

Autor: (tom), Foto: foto redakčné, Bottova BB a vizualizácie