FOTO: Štvrťstoročné jubileum ZŠ Sitnianska

SPRÁVY
0 /

Rok 2017 sa pre ZŠ Sitnianska stal výnimočným. Pripomína si okrúhle 25. výročie svojho vzniku.

Pozvanie na minulotýždňovú oslavu prijali významní hostia, medzi ktorými nechýbali vedúca Školského úradu PaedDr. Zuzana Gajdošová a prvý viceprimátor mesta Banská Bystrica Mgr. Jakub Gajdošík.

„Na začiatku sme sa vrátili k nášmu zrodu a zaspomínali na rok 1992, kedy pod vedením Mgr. Kamily Danišovej prešlo bránou školy 675 žiakov a 63 pedagogických a nepedagogických pracovníkov. Listovaním vo virtuálnej kronike sme si pripomenuli zmeny, ktoré škola zažila, zaspomínali na rôzne akcie, aktivity a projekty, a napokon sme sa preniesli až do prítomnosti,“

uviedla pre náš portál pani riaditeľka ZŠ Sitnianska Dana Edlingerová.

V kultúrnom programe vystúpili súčasní aj bývalí žiaci a priatelia školy. Predviedli profesionálne výkony, ktoré zanechali príjemnú spomienku na tento slávnostný večer. Na záver došlo k predstaveniu nového loga školy, ktoré zobrazuje sovu ako symbol múdrosti. Pod jej ochranou sú tri farebné peria, vyjadrujúce systém vyučovania vo forme troch laboratórií.

Jeden z gratulantov, prvý viceprimártor mesta Jakub Gajdošík, má k ZŠ Sitnianska osobný vzťah:

„Na tejto škole som strávil krásnu časť svojho detstva. Zažil som tam prvé lásky, veľa som sa naučil,ale aj navyvádzal kopec vylomenín. Ja som sa za tie roky zmenil, ale pani učiteľky vyzerajú takmer rovnako, ako si ich pamätám. Všetkým pani učiteľkám, pánom učiteľom, tetám kuchárkam, tetám upratovačkám a školníkom, patrí veľké ďakujem. Ako ich žiak im želám všetko dobré aj v mene tisícok sásovských detí o ktoré ste sa s láskou starali.“

Združenie rodičov pripravilo narodeninové prekvapenie pre všetkých účinkujúcich. Počas odhalenia nového loga vystúpili na pódium a odovzdali súčasnej pani riaditeľke RNDr. Dane Edlingerovej tortu a zaželali našej škole ďalšie úspešné roky.

Autor: (dem), Foto: Mgr. Alexandra Chrobáková