FOTO: Prechod rozprávkovým lesom v Kremničke sa vydaril, prišlo vyše 1 700 malých i veľkých návštevníkov

SPRÁVY
0 /

Prvú júnovú sobotu sa v Kremničke konalo jedno z najväčších podujatí pre deti a ich rodičov v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa detí – Prechod rozprávkovým lesom. Tradičné podujatie prilákalo do tejto mestskej časti stovky ľudí.

Organizátori, ktorými sú Občianska rada, Klub seniorov v Kremničke, Urbárska spoločnosť v Kremničke spolu  s miestnymi poslancami mestského zastupiteľstva pripravili naozaj skvelú rozprávkovú trať so štartom pri miestnej materskej škole v Kremničke.

Pripravených bolo opäť množstvo stanovíšť a atrakcií s rozprávkovými bytosťami. V cieli čakalo na všetkých, ktorí absolvovali Prechod rozprávkovým lesom, chutné občerstvenie aj so sprievodným programom pre najmenších.

Aj keď členitá trať dala zabrať tým skôr narodeným, deti sa  na ceste medzi jednotlivými stanovišťami cítili ako ryby vo vode. Treba uznať, že rozprávkové postavičky na zástavkách boli dokonalé.

Dlhoročný poslanec Milan Smädo, ktorý sa podieľa na organizácii tohto jedinečného podujatia v Kremničke od roku 1990, pre náš portál uviedol:

„Som veľmi rád, že to bolo opäť vydarené podujatie, na ktoré prišlo viac ako 1 700 malých a veľkých návštevníkov z celej Banskej Bystrice i okolia. Vyšlo nám aj počasie, trať so 17 stanovišťami bola perfektne pripravená, za čo patrí veľká vďaka takmer stovke organizátorov z našej mestskej časti, ktorí Prechod rozprávkovým lesom pripravovali a boli aj na trati či v cieli. Dokázali sme, že táto akcia aj bez veľkej reklamy má vysokú úroveň už dávno prekročila hranice nášho volebného obvodu, stala sa celomestskou a chodia sem aj ľudia z okolia Banskej Bystrice.“

Prechod rozprávkovým lesom v Kremničke bol už  tradične dobre značený aj s upraveným chodníkom. Na každom stanovišti čakalo pre deti milé prekvapenie. Po splnení súťažnej úlohy dostali sladký darček.

Zľava Milan Smädo a Igor Kašper

Zľava Milan Smädo a Igor Kašper

Poslanec Igor Kašper povedal:

„Klobúk dolu pred organizátormi Prechodu rozprávkovým lesom, ktorí za ideálneho počasia pripravili pre stovky návštevníkov (asi 700 detí plus rodičia či starí rodičia) do detailov profesionálnu trať. Rozšírili sa aj priestory v cieli, kde sa mohli malí aj veľkí účastníci občerstviť a okrem iného ochutnať niektorý z troch druhov chutného guľášu. Ďakujem za organizáciu Milanovi Smädovi a všetkým organizátorom, ktorí odviedli skvelú prácu. Stretneme sa zasa o rok.“

Trasa prechodu bola vzhľadom na výškové pomery trochu náročnejšia, ale v pohode ju zvládli aj celé rodiny. Kto prišiel v sobotu do Kremničky, neoľutoval.

Autor: (tom), Foto: Igor Kašper a FB