FOTO: Plážové kúpalisko otvoria 1. júna, atrakcie pribudnú cez prázdniny

SPRÁVY
6 /

Banskobystrické Plážové kúpalisko Aqualand  oficiálne otvára svoje brány v stredu 1. júna, samotná prevádzka však bude závisieť od vývoja počasia. Naplno so všetkými atrakciami bude kúpalisko fungovať cez letné prázdniny.

Vzhľadom na vysoké teploty koncom mája bolo Plážové kúpalisko Aqualand  provizórne otvorené už minulú nedeľu. Momentálne v celom areáli finišujú dokončovacie práce. V prevádzke ešte nebol L – bazén, ktorý sa ešte dočisťoval a napustí vodou. Takisto sa pripravuje spustenie prevádzky jednotlivých stredísk so službami  v areáli kúpaliska, rovnako ako rôzne vodné atrakcie.

Voda v bazénoch aj jazere prešla dôkladnou kontrolou hygienikov a je v poriadku. Jazero sa podarilo vyčistiť jazero a zabetónovať škáry a jeho dno Prevádzkovateľ Plážového kúpaliska Aualand zakúpil aj dve špeciálne fontány, ktoré budú napomáhať cirkulácii vody v jazere a zabránia tvorbe rias na hladine. Okrem toho, že sa v ňom bude dať kúpať, aj tento rok funguje na jazere Wakeboardingový park.

Untitled_Panorama1

Rozšíril sa chodník na terasu Marlenka nad starou 50 –  tkou i terasa pri wakebare. Jediným problémom sú momentálne biele chumáče z topoľov, ktoré poletujú vzduchom a dopadajú do vody i na pokosený trávnik, čo je však iba dočasný jav.

Od 17. mája je pre  in-line korčuliarov a bežcov bezplatne k dispozícii  asfaltový okruh v dĺžke 900 m denne od 19:00 – 20:30 hod. počas celej letnej sezóny 2016. Plážové kúpalisko bude otvorené od 9:00 – 19:00 hod.

Zaujímalo nás, aké bude na Plážovom kúpalisku vstupné. Marketingová manažérka Denisa Berkis k tomu uviedla:

„Do ceny vstupného sme museli premietnuť náklady spojené s opravami a údržbou kúpaliska, vrátane zabezpečenia nových atrakcií pre návštevníkov. Celodenný vstup pre dospelého  bude stáť 5,50 €, pre deti 3,50 € a pre dôchodcov 3,30 €. A na  tento rok sme pripravili pre návštevníkov rôzne zľavy z cien vstupného.“

Zľavy budú môcť uplatniť študenti, dôchodcovia, ZŤP, nositelia Jánskej plakety či návštevníci, ktorí prídu do 10:00 hod.  alebo po 16:00 hod. Zaviedol sa  globálny vernostný systému weeCONOMY s množstvom výhod. Aquland spolupracuje so Sphere Card, Euro 26 a ISIC.

„Medzi novinky bude patriť aj 500 nových exotických slnečníkov, tienidlo nad baby bazénom, dve nové fontány na jazere s ďalšími technickými úpravami areálu. Na základe vlaňajšej ankety medzi návštevníkmi pripravujeme zaujímavé animácie v mesiacoch júl – august s undegroundovým house dídžejom z južnej Afriky, ktorý žije v Helsinkách,“

dodala Denisa Berkis.

Všetky potrebné informácie o prevádzke Plážového kúpaliska Aqualand a aktuálnych novinkách nájdete na  www.aqualandbb.eu alebo www.facebook.com/plazovekupaliskobb.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová