FOTO: Ako oslavovali MDŽ V Sásovej

SPRÁVY
0 /

Sviatok žien už tradične oslavujú aj na najväčšom banskobystrickom sídlisku Rudlová – Sásová. Tentoraz to bolo v Komunitnom centre Tatranská pod názvom Žena a kvet.

Tradičné podujatie pre ženy sa uskutočnilo 9. marca. Malú slávnosť za organizátorov otvorila Elena Púchyová, predsedníčka občianskej rady Rudlová – Sásová II. Vystúpenie detí MŠ Strážovská navodilo príjemnú sviatočnú atmosféru. Za to patrí veľké poďakovanie pani riaditeľke Tatiane Vajdovej s učiteľkami.  

Medzi deťmi boli skvelí speváci a zaslúžili si sladkú odmenu s darčekom. Kvetinové darčeky spolu s pani učiteľkami dostali aj malé slečny z rúk prítomných poslancov Michala ŠkantáraMatúša MolitorisaTomáša Štrbu a zástupcu občianskej rady Andreja Refku.

Gratuláciu všetkým ženám predniesol za poslancov Michal Škantár, ktorý k samotnej akcii povedal:

„Na našom sídlisku sa koná množstvo akcií pre našich občanov, ktoré ako poslanci radi podporujeme. Obzvlášť milé sú stretnutia so sásovskými ženami, mamičkami i seniorkami, ako v tomto prípade na MDŽ, pretože oni si zaslúžia našu každodennú pozornosť.“

Za občiansku radu pogratuloval prítomným ženám Andrej Refka:

„Pred chvíľou som bol popriať všetko najlepšie k MDŹ seniorkám z DOS Krivánska a teraz ďalším ženám zo Sásovej. Aj takýmto spôsobom im chce občianska rada Rudlová – Sásová vyjadriť úctu a som rád, že táto tradičná každoročná akcia sa opäť vydarila.“

Po spoločnej fotografii pokračovalo vystúpenie Dámskej country skupiny Arizonky pod vedením Tatiany Kmetz. Tanečnice mali krásne róby. Ich tanec nadchol aj prítomné trio hudobníkov Jána LepkuMariana Ruska, a  Romana Križana, ktorí zahrali aj do tanca aj do spevu. V programe zaznela báseň Márie Miadokovej z jej zbierky Zákutia.

Poďakovanie patrí seniorkám z DC Púpava, ktoré organizačne zabezpečili miestnosť a slávnostné podujatie. Na záver všetky ženy pri odchode dostali od zástupcu občianskej rady kvety so symbolickými darčekmi pre potešenie i spomienku na podujatie.  

Akciu finančne podporilo Mesto Banská Bystrica – poslanci volebného obvodu číslo 3, občianske združenie Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová a Spoločenstvo Rudlová – Sásová. Spolu  s Občianskou radou Rudlová – Sásová I. a II, Denným centrum seniorov ZŤP Púpava, Komunitným centrom Sásová sa podieľali aj na organizácii celého podujatia Žena a kvet.

 

Zdroj: OR Rudlová - Sásová, Foto: Elena Púchyová