FOTO: Novoročné stretnutie primátora  a poslancov s občanmi v Sásovej

SPRÁVY
6 /

Občianska rada Rudlová-Sásová II spolu s Nezávislou občianskou iniciatívou Náš domov Sásová pripravili pre občanov najväčšieho banskobystrického sídliska novoročné stretnutie s primátorom a poslancami za volebný obvod č.3.

Prišiel primátor mesta a všetkých 10 poslancov z Rudlovej – Sásovej. Rokovanie vo Verejnej knižnici M.Kováča na Karpatskej 3 viedla predsedníčka miestnej občianskej rady  Elena Púchyová. Na úvod vystúpil primátor Ján Nosko, ktorý povedal:

„Som milo prekvapený hojnou účasťou. Tak, ako som hovoril pred voľbami, chcem spolupracovať so všetkými Bystričanmi a hľadať riešenia  vašich problémov.“

Primátor potom reagoval na najväčší problém v Sásovej, ktorým je parkovanie a zlý stav ciest i chodníkov. Krátko po svojom nástupe do funkcie dal vypracovať štúdiu, ktorá bude dokumentovať stav miestnych komunikácií a povie, ktoré z nich sú na tom najhoršie a treba ich čo najskôr opraviť.

Sásovčania nastolili problém chýbajúcich hrobových miest v tejto časti mesta. Padli návrhy na vytvorenie urnových stien, aby nemuseli chodiť do Kremničky. Ukázalo sa, že jedno z miest pre nový cintorín na hornom sídlisku, ktoré navrhovala časť miestnych obyvateľov, nie je vhodné z územného ani z etického hľadiska, pretože sa nachádza tesne pod oknami bytoviek.

Hovorilo sa aj o potrebe komunitného centra pre seniorov, kde by boli aj lekári a možnosť masáží. Občania by privítali, keby sa platby za výhradné parkovanie použili na výstavbu nových parkovacích miest na sídlisku. Padali návrhy aj na financovanie materských škôlok.

Z minuloročnej činnosti občianskej rady ľudia ocenili vytvorenie Divadla pod Balkónom, ale aj akciu Sásovská uhorka, ktorá by tohto roku mala byť k výročiu mesta a Sásovej. Vo vedeckej knižnici  chcú usporiadať výstavu starých fotografií Sásovej.  Na záver si všetci prítomní pripili na zahájenie nového roka 2015 detským šampanským.

Autor: (dem), Foto: Mirka Chabadová