FOTO: Na ulici Jána Bottu oproti Slovenke sa zrekonštruujú dve budovy

SPRÁVY
5 /

Dlhé čakanie na prestavbu bývalej Slovenky, z ktorej sa má stať Dituria City Park, sa aspoň čiastočne prekryje rekonštrukciou dvoch náprotivných budov na Bottovej ulici. Investorom je spoločnosť Bottova BB s.r.o.

Z budovy bývalej polikliniky na Bottovej1 a bývalého centra zdravotníckeho distribútora Med Art presťahovaného z Bottovej 2 do priemyselného parku Šalková, vzniknú  kancelárske a obchodné priestory s prenajímateľnou plochou takmer 2.000 m2.  

Obidve budovy majú jedno podzemné a tri nadzemné podlažia. Na prízemí sa zrekonštruuje  päť obchodných prevádzok, na poschodiach to bude administratíva. Nové priestory môžu  vytvoriť  pracovné podmienky pre 80 až 130 ľudí.

Súčasný stav budov na Bottovej ulici…

 

Spoločnosť Bottova BB s.r.o. ponúka svojim nájomcom dispozičné riešenia so zariadením na mieru, rovnako vybavenie nových priestorov  nábytkom a elektronikou, ale aj ručné umývanie automobilov. V dvornej časti oboch budov vynikne 55 parkovacích miest v samostatných garážach resp. s krytým či voľným státím.

Rekonštrukcia objektu Bottova 2 má byť dokončená v auguste 2016, väčší objekt na Bottoverj 1 bude hotový do konca roka a po dlhom čase nájde nové využitie.

Kým na Bottovej sa čoskoro rozbehnú rekonštrukčné práce, prestavba bývalej Slovenky na Dituria City napriek minuloročnému schváleniu nového územného plánu zamrzla a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že na jar by sa to malo pohnúť dopredu…

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a vizuál Bottova BB