FOTO: Mestský mládežnícky štadión v Kráľovej vo štvrtok slávnostne otvorili

SPRÁVY
8 /

Štvrtkový sviatočný deň v Kráľovej patril športu. V rámci 10. ročníka Športovo – spoločenského dňa si mohli malí aj veľkí Banskobystričania aj napriek premenlivému počasiu užiť rôzne súťaže, sprievodné akcie, ale aj futbalový turnaj žiakov.

Program zavŕšilo slávnostné otvorenie nového Mestského mládežníckeho štadióna, ktorý už niekoľko mesiacov slúži mladým futbalistom. Tak ako posledný júnový deň v roku 2020 symbolicky výkopom lopty odštartovalo mesto celkovú rekonštrukciu tohto športového areálu, vo štvrtok nový športový stánok tou istou loptou pokrstili.

„Ďakujem miestnym poslancom Milanovi Smädovi a Igorovi Kašperovi, ktorí priložili ruku k dielu. Aj vďaka ich aktivite sa mladé futbalové nádeje dočkali štadióna hodného 21. storočia. V neposlednom rade ďakujem odborným útvarom mestského úradu aj zhotoviteľovi stavby,“

uviedol na slávnostnom otvorení štadióna v Kráľovej primátor Ján Nosko.

Ján Nosko na otvorení Mestského mládežníckeho štadióna v Kráľovej

Ján Nosko na otvorení Mestského mládežníckeho štadióna v Kráľovej

Podľa primátora  sa totiž jeho obnova uskutočňovala vo veľmi náročnom období, ktoré sprevádzala pandémia, nedostatok materiálu či zvyšovanie cien. Napokon sa to predsa len podarilo a výsledkom je ďalšie zmodernizované športovisko v našom meste.

„Som presvedčený, že aj tento krok dopomôže k tomu, že budeme svedkami mnohých úspechov, vďaka ktorým sa Banská Bystrica opäť priblíži k svojej úspešnej futbalovej histórii. Jednej radosti sme sa už dočkali – MFK Dukla Banská Bystrica postúpila do najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy. Verím, že dobrých správ v oblasti športu bude naďalej pribúdať a futbalové ihrisko splní svoj účel – bude slúžiť mladým športovcom dlhé roky,“

dodal Nosko.

Mestský mládežnický štadión v Kráľovej

Mestský mládežnický štadión v Kráľovej

„Chcem poďakovať všetkým poslancom, ktorí projekt podporovali a členom občianskej rady za prípravu štvrtkového celodenného športového dňa, ktorý do Kráľovej pritiahol množstvo Banskobystričanov. Mladým futbalistkám a futbalistom prajem, nech si štadión užijú a verím, že na ňom vyrastie aj nejaký ďalší slovenský reprezentant,“

povedal viceprimátor Jakub Gajdošík.

Jakub Gajdošík prvý zľava s primátorom a poslancami MsZ

Jakub Gajdošík prvý zľava s primátorom a poslancami MsZ

Mestský mládežnícky štadión v Kráľovej má futbalovú plochu s umelým trávnikom a osvetlením, šatne, oceľovou konštrukciou prestrešené betónové tribúny s kapacitou takmer 1 500 miest, bufety a toalety pre divákov, dva objekty s pokladňami, ale aj nové prístupové plochy a parkoviská.

Na celkovú rekonštrukciu štadióna v Kráľovej bolo z mestského rozpočtu vyčlenených 2 milióny eur. Banskobystrickej samospráve sa podarilo získať mimorozpočtové finančné prostriedky. Z vládnej dotácie to bolo 730 tisíc eur a  z Fondu na podporu športu 907 tisíc eur. Ušetrené vlastné financie použije mesto na ďalšie investičné akcie v Banskej Bystrici.

Autor: (tom), Foto: mesto BB