FOTO: Mesto si uctilo ženy aj v domovoch dôchodcov

SPRÁVY
0 /

Medzinárodný deň žien mali v stredu i vo štvrtok aj seniorky v bystrických domovoch sociálnych služieb. Pod záštitou primátora mesta Jána Noska v troch z nich si tento sviatok pripomenuli kvietkom, kultúrnym programom a malým občerstvením.

„V stredu sme boli v Zariadení pre seniorov Jeseň na Internátnej, kde sme pozdravili klientov,  ktorých je tam okolo 60. Tu vystupoval FS Urpín, ktorý vytvoril skvelú náladu. Vo štvrtok ráno sme navštívili DD a DSS Senium na Jilemnického s Paľkom Majeríkom z Priechodu, ktorý hral na svojej heligónke, ale aj na fujare, gajdách či drumli. Viacerí klienti si pri jeho hudbe zatancovali alebo zaspievali,“

uviedla pre náš portál Lýdia Baranová z Oddelenia kultúry MsÚ Banská Bystrica,

Vo štvrtok popoludní sme sa boli pozrieť na malej slávnosti MDŽ v DOS na Krivánskej. Pozdraviť tunajších klientov, z ktorých viacerí sú aj vozíkoch, prišiel  s pani Baranovou pozdraviť muzikant i spevák Pavol Majerík a zástupca Občianskej rady Rudlová – Sásová II. Andrej Refka. Ten pri rozdávaní karafiátov prítomným seniorkám a jubilantom povedal:

„Nech vám slúži zdravie, nech ste stále krásne a nech vás poslúchajú muži. Všetko najlepšie k vášmu sviatku.“

Pri hudbe a občerstvení vládla medzi seniormi na Krivánskej príjemná atmosféra. Vedúca denného centra pani Andrea Miková si túto akciu mesta pochvaľovala:

„Radi tu robíme akcie pre našich  klientov, ako je aj táto z  mesta.  Nedávno sme tu mali fašiangy a onedlho príde Deň matiek, na jeseň potom budeme mať jubilantov, Mikuláša a Vianoce. Títo ľudia si to vážia, aj keď medzi nich niekto príde, lebo im je doma na izbách dlho.“

Dobrá nálada na Krivánskej trvala aj vtedy, keď sme odchádzali.  Je správne a užitočné, keď si na svojich  seniorov pri takýchto sviatkoch spomenie samospráva a niečo pre nich urobí, lebo títo ľudia si zaslúžia našu pozornosť.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová