FOTO: Malí i veľkí Bystričania sa pod Pamätníkom SNP rozlúčili s prázdninami úžasným ohňostrojom

SPRÁVY
0 /

Je tu koniec letných prázdnin 2019, s ktorými sa v sobotu prišli do Parku pod Pamätníkom SNP rozlúčiť   malí i veľkí Bystričania hravo a s úsmevom. Vyvrcholením tradičnej Rozlúčky s prázdninami bol jedinečný pyromuzikálny ohňostroj, ktorý odmenili návštevníci potleskom

Bola to už XXII. Rozlúčka s prázdninami alebo Hurá do školy. Na toto tradičné podujatie pozývali Bystričanov premiér Peter Pellegrini, primátor mesta Ján Nosko a poslanci mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici za stranu SMER-SD. Prišlo množstvo malých i veľkých Bystričanov a Bystričanie, ktorí sa v Parku pod Pamätníkom SNP výborne zabávali.

Podujatie plné zábavných hier a súťaží pre deti spríjemnilo všetkým prítomným posledný augustový deň pred pondelkovým nástupom do školy. Pre deti boli pripravené rôzne športové súťaže, hry a atrakcie, nechýbali sladké odmeny. Pre mladé spevácke talenty mestskí poslanci rozbehli spevácku súťaž Bystrická superstar.

Tá predznačila hudobno – spevácku ozdobu večera, ktorou bola speváčka, skladateľka a tanečníčka Lina Mayer. Iba nedávno vydala svoj debutový album, na ktorom sa nachádzajú takmer všetky jej doterajšie piesne, ich akustické verzie, ako aj niekoľko noviniek: So High, Take Me Home, Fear. Viaceré z nich zazneli aj na jej bystrickom koncerte.

Zlatým klincom Rozlúčky s prázdninami, ako sa stalo dobrým zvykom, bol záverečný pyromuzikálny ohňostroj podfarbený dynamickou hudbou, ktorý aj teraz prilákal pod Pamätník SNP stovky zvedavých návštevníkov. Tí najmenší svetielkovali blikotajúcimi ozdobami a hračkami.

Primátor Ján Nosko s premiérom Petrom Pellegrinim zaželali všetkým školákom a pedagógom úspešný školský rok 2019/20 a spoločne s mestskými poslancami na pódiu potom odrátali spustenie úžasného pyromuzikálneho ohňostroja, ktorý za zvukov hudby nádherne rozžiaril nočné nebo na Pamätníkom SNP.

Bola to skvelá bodka za príjemne stráveným popoludním a večerom pred nedeľným štátnym sviatkom – Dňom Ústavy SR a pondelkovým začiatkom nového školského roka.

 

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a FB