FOTO: Hromadná nehoda pri Zvolene

SPRÁVY
0 /

V pondelok večer okolo 18:00 hod. došlo neďaleko Zvolena na ceste  I/50 k hromadnej nehode 7 áut. Zostali zranení, škoda sa vyšplhala na viac ako 16 tisíc eur.

Hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková k hromadnej zrážke uviedla:

  „Vodič (50) z Kováčovej viedol Hyundai i20 v smere od Detvy do Zvolena, pričom v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla spôsobeného požitím alkoholu pre jazdou, prešiel pri prejazde tiahlej pravotočivej zákruty do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcimi tromi osobnými autami. Renault Thalia, Škoda Octavia a ďalší Renault Thalia boli nárazom odhodené do protismeru, kde následne došlo ešte k zrážke ďalších áut Škoda Octavia, Peugeot 406 a Škoda Felícia.

U 50-ročného vodiča Hyundai i20 policajti na základe dychovej skúšky zistili prítomnosť alkoholu. Namerali mu 1,07 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje viac ako 2 promile alkoholu v krvi.

„Pri nehode došlo k zraneniu vodičky (41) zo Zvolena, ktorá viedla Peugeot 406 a zranila sa aj ďalšia Zvolenčanka (33), vodička Škody Felícia. Dodatočne, po zadokumentovaní miesta dopravnej nehody bolo nahlásené aj zranenie spolujazdca (10) z Renaultu Thalia. Podľa doterajších zistení ide u všetkých zranených o ľahké zranenia, pri ktorých sa predpokladá, že by si mali vyžiadať dobu práceneschopnosti do sedem dní. Celkové škody, ktoré pri dopravnej nehode vznikli, boli vyčíslené na nie menej ako 16 500 eur,“

dodala Kováčiková

V súvislosti s touto hromadnou dopravnou nehodou, pod ktorú sa podpísala nezodpovedná jazda pod vplyvom alkoholu, začala polícia trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dotknutému vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz.

Zdroj: KR PZ BB