Dopravné obmedzenia v meste pod Urpínom počas konania Banskobystrického maratónu v sobotu 3. júna 2023

SPRÁVY
21 /

Maratón, viac druhov polmaratónov, beh na 10 km, kolieska 7 km, polmaratón či STEFE beh 3,4 km.  Celkovo jedenásť disciplín, 1 730 registrácií a 2 000 ľudí. Taká je aktuálna bilancia obľúbeného podujatia, určeného nielen pre športovcov.  V sobotu 3. júna 2023 si na svoje prídu bežci, korčuliari či kolobežkári všetkých vekových kategórií.

Banskobystrický maratón, jediný večerný beh v strednej Európe, píše už svoj 12. ročník. Aj tento rok je pre úspešný a bezpečný priebeh podujatia potrebné počítať s dopravnými obmedzeniami. Nevyhnutná je kompletná výluka dopravy na cestách, ktoré sú súčasťou trate maratónu, upravujú sa aj spoje MHD:

MARATÓN BB 2023_OZNAM PRE CESTUJÚCICH

Uzávierka sa dotkne Sládkovičovej ulice od odbočky na Horné Pršany v smere do centra cez Námestie Ľ. Štúra,  Štefánikovo nábrežie, Štadlerovo nábrežie až po Námestie slobody (križovatka s ul. Československej armády). Taktiež bude uzatvorený úsek komunikácie Na Troskách (v priestore štartu a cieľa) od malej okružnej križovatky popri ESC po križovatku pod mostami R1.

Všetky priľahlé lokality budú dostupné po obchádzkových trasách, s výnimkou Kalinčiakovej ulice, ktorá nebude pre automobilovú dopravu v čase od 15:00 do 23:30 hod. prejazdná vôbec.

V súvislosti s Banskobystrickým maratónom súčasne dôjde k obmedzeniu dopravy a vybraných spojov verejnej osobnej dopravy, vrátane MHD. Všetkých žiadame o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť. Za vzniknuté komplikácie súvisiace s uzávierkami sa ospravedlňujeme.

Bližšie informácie o podujatí nájdete na webovej stránke organizátora: www.marathonbb.com.

Zdroj: Dominika  Adamovičová , Foto: ilustračné