Deň lukostreľby a skautských aktivít už túto nedeľu v Rudlovej – Sásovej

SPRÁVY
0 /

Najväčšie banskobystrické sídlisko Rudlová – Sásová,  zažije už túto nedeľu 12. júna 2022, netradičnú športovú akciu „Deň lukostreľby a skautských aktivít“.  Podujatie sa uskutoční na lukostrelnici Magurská 16, pod futbalovým ihriskom ZŠ Pieninská, medzi 10:00 – 16:00 hod.

Na tomto unikátnom podujatí bude dvanásť zaujímavých stanovíšť. Pripravené sú lukostrelecké, vzduchovkové, lezecké a skautské aktivity, ktoré spestria váš nedeľný program a preveria vaše športové zručnosti. V príjemnom prostredí lukostrelnice strávite deň plný zábavy a športu. Aktivity sú vhodné pre všetky vekové kategórie – deti, mládež aj dospelých.

Chcel by som pozvať všetkých bez rozdielu veku, ktorí chcú aktívne, športovo a náučne stráviť nedeľný čas na našu akciu Deň lukostreľby a skautských aktivít. Podujatie je bezplatné aj vďaka finančnej podpore mesta a poslancov tohto volebného obvodu, 

povedal pre náš portál predseda lukostreleckého klubu LukostrelecBB Marián Moravčík.

Marián Moravčík

Marián Moravčík

Vždy veľmi rád podporím a aj pomôžem pri takýchto akciách, ktorých jedným z cieľov je, aby deti prejavili záujem o šport a nesedeli len doma pri počítači alebo televízore. Odmenou za športové výkony malých aj veľkých bude kofola a nanuk.“

dodal predseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II.  Andrej Refka.

Andrej Refka

Andrej Refka

LukostrelecBB je lukostrelecký klub, ktorý pôsobí v Banskej Bystrici už dlhšie ako 10 rokov. Jeho hlavnou náplňou je výuka presnej streľby či už rekreačných alebo súťažných strelcov pod vedením kvalifikovaných trénerov.

Ďalšími aktivitami klubu sú organizácia táborov, firemných eventov, súťaží, obstreľovania sa tupými šípmi (tag archery), streľba z praku, fúkačky, pištoľovej kuše, taktiež vzduchových pušiek a revolverov.

Všetci Bystričania a Bystričanky dobrej vôle sú na tomto júnovom športovom podujatí v Rudlovej -Sásovej vítaní.

Organizátormi a partnermi podujatia „Deň lukostreľby a skautských aktivít“, sú dobrovoľníci z klubu LukostrelecBB a zo Slovenského skautingu, Skauti z 59. prístavu Barbakan, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová s podporou Mesta Banská Bystrica a poslancov za volebný obvod Rudlová – Sásová.

Autor: (tom), Foto: ilustračné