Bystrická Europa vás cez víkend nabudí endorfínmi z netradičného športového podujatia

SPRÁVY
1 /

Ojedinelú formu bežeckých výkonov budú môcť zažiť nielen športoví nadšenci už tento víkend v bystrickej Europe. V sobotu 14. mája 2022 sa budova Europa Business Centra otrasie pod rýchlymi nohami hobby aj vrcholových bežcov, ktorí prijali výzvu a zmerajú si sily v behu na 20. poschodie najvyššej banskobystrickej dominanty.

Organizátor behu Europa Shopping Center sa rozhodla rozšíriť ponuku zaujímavých podujatí vo svojich priestoroch. Keďže už dlhodobo podporuje rôzne druhy športu, či už z dielne Marathon BB alebo mnohých ďalších, tentoraz využíva vlastné priestory a pozýva verejnosť zažiť pulzujúci zážitok z netradične poňatých športových výkonov priamo v priestoroch centra.

429 schodov je výzva pre všetkých bežcov, ktorí sa registrovali na RUN UP – Beh po schodoch 2022 a pri ich zdolávaní ich môže prísť podporiť celá široká verejnosť.

Beh štartuje v centrálnej zóne Europa SC na prízemí odkiaľ sa prebehne do garáží na -1. poschodie a na športovcov tak čaká dokopy až 21 poschodí. Celé podujatie bude monitorované kamerami a diváci tak budú mať jedinečný online zážitok na pulze diania.

Za veľmi krátky čas sa na podujatie registrovali hobby aj vrcholoví športovci. Sme nesmierne radi, že prichádzame s atraktívnou ponukou športového podujatia, ktoré dokážeme zastrešiť v našich priestoroch. Zdolať 20 poschodí je poriadna výzva. Nie každý deň má však človek možnosť vidieť celú Banskú Bystricu z 20. poschodia ako na dlani. Skvelý výhľad ako aj štartovný balíček budú pre každého bežca tou zaslúženou odmenou,“

približuje Marek Polomský, Marketing Manager Europa SC.

Bežcov je možné prísť podporiť priamo do centra diania a zažiť tak jedinečnú atmosféru nabitú endorfínmi z netradičných športových výkonov.  Športovú zložku zastrešia profesionálni organizátori bežeckých aktivít Marathon BB Tour, ktorí k podujatiu zorganizovali aj verejnú registráciu.

Peter Fabok

Peter Fabok

Sme radi, že sa s takýmto dynamickým športovým podujatím po rokoch vraciame do Europa Shopping Centra a veríme, že si bežci v tomto novom koncepte nájdu svoju výzvu. Väčšina behov je zameraná na dlhé trate, toto podujatie preto môže byť pre každého bežca spôsob, akým si preverí svoje rýchlostné limity. Je tu síce krátka vzdialenosť, ale veľmi veľké prevýšenie, ktoré sa dá porovnať k výbehu na lyžiarsky svah. Divácky to bude preto veľmi zaujímavé,“

hodnotí Peter Fabok z Marathon BB tímu a dodáva, že atraktívnosť behu a jeho rýchle obsadenie ho radí medzi koncept, ktorým sa pre bežcov rozširuje ponuka podujatí z dielne Marathon BB Tour.

Príďte zažiť pohybom nabitú energiu podujatia už túto sobotu 14. mája 2022 o 14:30 hodine. Intervalový štart je plánovaný na 15:00 hod., priamo v centrálnej zóne Europa SC.

Zdroj: Essence communications , Foto: ilustračné