Bystričania a Bystričanky, blíži sa ďalší pop-up bazár oblečenia, príďte sa stratiť v ríši svetrov!

SPRÁVY
0 /

V sobotu 23. októbra sa v priestoroch komunitno-coworkingového centra 365.labb uskutoční pop-up bazár, ktorý nesie rozprávkový názov Alica v ríši svetrov. Podujatia sa môžu zúčastniť nielen predajcovia, ale aj tí, ktorí si radi zaobstarajú nový kúsok do svojho šatníka v zmysle pomalej módy.

Októbrová sobota bude patriť oblečeniu a doplnkom “z druhej ruky”. Priestory 365.labbu budú pre verejnosť prístupné od 10:00 do 15:00 hod. Okrem bazáru oblečenia je pre návštevníkov otvorená aj príjemná kaviareň 365.café a pripravené bude i premietanie dokumentárneho filmu o realite módneho priemyslu The True Cost.

Ak by ste radi predali svoje kúsky, ktoré už nenosíte, ale sú v tak dobrom stave, že vám ich je ľúto vyhodiť alebo sa ich len tak zbaviť, môžete sa dopredu zaregistrovať a za rozumnú sumu ich posunúť niekomu na pop-upe, kto im dá druhú šancu na život vo svojom šatníku,

upresňuje myšlienku pop-up bazáru jeho organizátorka Melinda Astrabová z bystrického startupu Moruša slowfashion.

„Koncept je jednoduchý – každý predajca si donesie svoje kúsky a každý označí cenovkou. Vstup na toto podujatie pre predajcov je 10 eur, v ktorom je zahrnuté miesto predaja, štender i malé občerstvenie v kaviarni. Všetko, čo si na predaji človek zarobí, si samozrejme necháva. Pri dobre zvolených kúskoch sa tak môže vstupný poplatok vrátiť niekoľkonásobne,

hovorí Astrabová.

Návštevníci, ktorí prídu nakupovať, majú vstup na pop-up bazár voľný. Registrovať sa ako predajca je potrebné vopred na tomto linku.

Alenka v ríši svetrov je metafora k našim preplneným šatníkom, v ktorých sa občas cítime stratení. Preto je dobré raz za čas si kompletne celú skriňu vytiahnuť von, rozložiť kúsky pred seba a kritickým okom pozrieť na všetky tie šaty, nohavice, tričká, svetre či sukne, na ktoré sme už aj zabudli. A možno niekde v hlbinách police alebo šuflíka dokonca nájdeme, čo potrebujeme,

vysvetľuje myšlienku pomalej módy Melinda Astrabová.

Moruša slowfashion je startup, ktorý sa vo forme instagramového účtu (morusa_slowfashion) a podujatí snaží osloviť ľudí, aby sa stali ohľaduplnejšími k životnému prostrediu aj v oblasti módy.

Snažíme sa tvoriť obsah zameraný na tému pomalej módy a ponúkať našim sledovateľom čisté a voňavé kúsky oblečenia. Koncept sekáčov, kde sme našli zväčša len staré a vynosené oblečenie, je už dávno preč,

uzatvára Astrabová.

Aktuálne má Moruša slowfashion formu instagramového bazárika, kde zakladateľky pridávajú fotografie oblečenia na predaj za rozumné ceny.

Spoluorganizátorom podujatia je 365.labb, coworkingové komunitné centrum, ktoré má slúžiť v prospech mesta Banská Bystrica a podporovať komunitné žitie jeho obyvateľov. Je priestorom pre širokú škálu podujatí a aktivít od vzdelávania, networkingu, koncertov až po výstavu.

Zdroj: Melinda Astrabová, Foto: ilustračné