Bežkári si počas víkendu v okolí Banskej Bystrica prídu na svoje

SPRÁVY
1 /

Vo vyšších horských polohách v okolí nášho mesta sú konečne ideálne podmienky na úpravu bežkárskych tratí. Na kopcoch pribudlo od 60 do 80 cm nového snehu. Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) aj naďalej pripravujú trate pre všetkých, ktorí obľubujú tento krásny aeróbny šport na čerstvom vzduchu vo voľnej prírode.

Ako to už v podobných situáciách býva zvykom, nový sneh lámal a stále láme množstvo stromov a konárov. Počas týždňa sa prepilovali a upravovali trate v Kremnických vrchoch aj na Šachtičkách. Prinášame vám prehľad upravených resp. upravovaných bežkárskych tratí na tento víkend.

Kremnické vrchy

Od rána prebiehala úprava tratí a opäť sa pílili ďalšie popadané stromy. Podarilo sa upraviť bežecký štadión na Králikoch aj s prepojením na Tajovskú zvážnicu. Rovnako tiež trasu Králiky – Kordícky vlek aj s odbočkou na Chatu nad Tajovom a Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky.

V noci na sobotu plánoval  ZAaRES úpravu týchto tratí Králiky – Skalka, Králiky – Hostinec  a Malachovská zvážnica, čo bolo pri množstve nového snehu a popadaných stromoch určite náročné.

Starohorské vrchy

Z Donovalov smerom na Šachtičky upravoval trate od piatkového dopoludnia obecný ratrak, ktorý by mal trate upraviť aj so stopou na klasiku. Azda všetko pôjde ako má a dostane sa až na Šachtičky.

Malý Šturec

Počas týždňa sme dostali veľa otázok aj k tejto trase. Na tento víkend nebude upravená, neboli kapacity riešiť aj túto trasu. Upravujeme to tu menšími skútrami, ktoré majú v hlbokom snehu svoje limity. Určite nás čaká aj tu množstvo pílenia a možno aj nejaká lavína. V priebehu budúceho týždňa pôjdeme na obhliadku terénu a budeme informovať ako ďalej.

Počas tohto víkendu nebude trasa pripravená pre bežkárov, neboli na to už kapacity. Upravuje sa menšími skútrami, ktoré majú v hlbokom snehu svoje limity. Určite aj tu čaká ZAaRESákov množstvo pílenia a možno aj nejaká lavína Na budúci týždeň plánujú obhliadku lokality, po ktorej by chceli trasu sprístupniť pre verejnosť.

Užite si príjemný januárový víkend na bežkách.

Zdroj: ZAaRES, Foto: ilustračné