Banskobystrickú regionálnu správu ciest zaplavili diela malých umelcov z Banskej Bystrice

SPRÁVY
0 /

Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s. (BBRSC) pripravila pre všetky materské školy v Banskej Bystrici súťaž o najkrajší obrázok cestárskej techniky.

Súťaž bola určená pre všetkých malých umelcov, ktorí navštevujú materské školy v meste Banská Bystrica. Trvala viac ako 2 mesiace, zúčastnilo sa jej 12 materských škôl z Banskej Bystrice a spolu bolo na pôdu BBRSC doručených 107 umeleckých diel od malých umelcov.

1. miesto

1. miesto

Deti s pedagógmi použili rôzne techniky a obrazy mali rôzne veľkosti aj farebnú škálu.

Do výberu o víťaza bola zapojená aj verejnosť prostredníctvom hlasovania na sociálnych sieťach.  Z každej materskej školy bol vybraný najkrajší obrázok cestárskej techniky a vo finálnom hlasovaní tak bolo 12 obrázkov, z ktorých verejnosť a porota z BBRSC vybrali víťaza.

2. miesto

2. miesto

Súboj o prvenstvo bol veľmi napínavý, „popasovali“ sa oň 3 materské školy z Banskej Bystrice a tak sa cestári sa rozhodli odmeniť všetky 3 škôlky s najvyšším počtom hlasov.

Motiváciou bola hlavná výhra a tou je veľké cestárske dobrodružstvo pre deti z víťaznej škôlky. Cestársky deň čaká deti z víťazných škôlok už 25. apríla, prevezú sa na cestárskych vozidlách, sypači či traktore, môžu sa tešiť na skákací hrad dovoz vláčikom i malé občerstvenie.

3. miesto

3. miesto

Ostatné zúčastnené deti z nevíťazných materských škôl taktiež neobídu naprázdno a dostanú od BBRSC drobné darčeky ako poďakovanie za účasť v súťaži.

Súťaž mala taký úspech, že do budúcnosti plánujú bystrickí cestári podobné súťaže opakovať a realizovať aj v širšom rozsahu.

BBRSC

BBRSC

Predseda predstavenstva Martin Turčan uviedol:

„Teší ma veľká účasť aj záujem o vyhlásenú súťaž. Zámerom bolo predovšetkým priblížiť aj tým najmenším “cestárske remeslo“ a techniku, ktorú pri údržbe ciest používame a veríme, že týmto spôsobom sa nám to podarí. V podobných aktivitám hodláme pokračovať aj v budúcnosti a už teraz vám môžeme prezradiť, že aj tento rok vás BBRSC nesklame a 2.júna 2024 vás v areáli BBRSC v Banskej Bystrici čaká Rozprávkový deň detí, ktorý mal minulý rok veľký úspech.“

Martin Turčan

Martin Turčan

Zdroj: Martina Straková , Foto: BBRSC