Banskobystrické Námestie SNP sa pripravuje na tradičné Vianoce so stánkami a kultúrnym programom

SPRÁVY
4 /

Banskobystričania i návštevníci nášho mesta sa po dvojročnej prestávke môžu tešiť na tradičné Banskobystrické Vianoce. Mesto ich pripravuje na Námestí SNP tak, ako sme boli zvyknutí v dobrých časoch.

Advent a Vianoce patria k najkrajším obdobiam v roku. Spájajú sa s nezameniteľnou atmosférou, ktorou dýchajú mestá po celom svete. Väčšina z nich sa na pár týždňov premení na čarovné vianočné trhy, plné chutí a vôní.

Už od štvrtka 1. decembra 2022 sa môžete každý deň v čase od 11:00 do 23:45 hod. tešiť na špeciality, akými je cigánska pečienka, lokše, langoše, pagáče, klobásy, trdelníky, podplamenníky, ale aj mnohé iné pochutiny. Chýbať nebude ani tradičný vianočný punč.

Zároveň odštartuje kultúrny program Banskobystrických Vianoc Detským SLOVOMfestom, ktorý sa uskutoční o 17:30 hod. v Robotníckom dome. Viac informácií nájdete na: https://www.banskabystrica.sk/podujatia/detsky-slovomfest/.

Sortiment ako vianočné darčeky, ozdoby, výrobky z kovu, keramiky, skla, šúpolia, dreva, dekoračné výrobky z textilu, šperky, sviečky, mydlá, med, medovníky, vianočné oblátky, adventné vence či mnohé iné výrobky pribudnú v období od 6. do 22. decembra denne od 09:00 do 20:00 hod.

Som veľmi rád, že po dvojročnej pauze si budeme môcť užiť spoločne atmosféru vianočných trhov v plnom rozsahu. Verím, že v zdraví zaplníme najkrajšie námestie na Slovensku dobrou náladou, smiechom a zábavou. Ďakujem všetkým, ktorí sa s plným nasadením pustili do organizácie. Určite si na svoje príde každá veková kategória, všetkých vás srdečne pozývam a teším sa na vás,“

hovorí primátor Ján Nosko.

Banskobystrické Vianoce už tradične otvorí 6. decembra 2022 na Námestí SNP Mikuláš, ktorý spolu s primátorom mesta slávnostne rozsvietia vianočný stromček, a tých najmenších potešia sladkými dobrotami.

Okrem Námestia SNP sa vianočný program uskutoční aj v Robotníckom dome či v kostoloch. V rámci vzájomnej spolupráce sa do prípravy Banskobystrických Vianoc zapoja aj miestne kultúrne inštitúcie a obohatia ich svojím osobitým programom.

Zdroj: (tom) a Mesto BB, Foto: ilustračné a FB