Banská Bystrica otvára Hodinovú vežu, infocentrá i požičovňu elektrobicyklov

SPRÁVY
1 /

S uvoľňovaním vládnych opatrení sa od pondelka 19. apríla 2021 opäť otvorí Informačné centrum v Radnici na Námestí SNP a Turistické informačné centrum v priestoroch autobusovej stanice.

Obyvateľom a návštevníkom Banskej Bystrice ponúknu počas apríla svoje služby od pondelka do piatka počas skrátenej otváracej doby  od 8:00 do 16:00 hod. Od mája by mali fungovať v ich obvyklých časoch.

Od pondelka  bude v Turistickom informačnom centre na autobusovej stanici dostupná už aj požičovňa horských elektrobicyklov. Po dohode s pracovníkmi TIC si môžu záujemcovia požičať e-bike aj počas víkendov a štátnych sviatkov. Bicykle je potrebné si vopred rezervovať online na stránke: www.visitbanskabystrica.sk/pozicovna-ebike/, kde sú všetky podrobné informácie, alebo na telefónnom čísle 048/43 30 626 či prostredníctvom e-mailu: tic@banskabystrica.sk.

„Hodinová veža bude pre návštevníkov otvorená na požiadanie v Informačnom centre v Radnici na Námestí SNP 1. Každý okoloidúci bude mať zároveň možnosť pozrieť si vo vstupnej hale radnice výstavu fotografií venovanú desaťročiu od jej otvorenia po rozsiahlej rekonštrukcii,“

uvádza hovorkyňa primátora mesta Zdenka Marhefková.

Vstúpiť do priestorov informačných centier bude možné len pri dodržaní povinných bezpečnostných opatrení ako sú: max. 1 osoba na 15 m², respirátor, dezinfekcia rúk pri vstupe a potvrdenie o negatívnom teste.

Na požiadanie sa otvára aj Hodinová veža. Všetky informácie k informačným centrám vždy nájdete zverejnené aj na www.visitbanskabystrica.sk v časti Informácie.

Zdroj: Zdenka Marhefková , Foto: ilustračné