VŠC Dukla dosiahlo jubilejnú tisícu medailu z vrcholných podujatí

ŠPORT
1 /

Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica dosiahlo tisícu medailu na vrcholných podujatiach. Jubilejný kov získal karatista Tomáš Kóša zlatom na majstrovstvách Európy do 21 rokov.

Vojenské  športové centrum DUKLA tento rok oslávi okrem 55. výročia založenia aj ďalší dôležitý míľnik, a to zisk tisícich medailí z vrcholných podujatí. Jubilejnou 1000. medailou v histórii tohto armádneho strediska bol zlatý kov karatistu Tomáša Kóšu na majstrovstvách Európy do 21 rokov.

O cenné kovy sa pričinili stovky športovcov, spomedzi nich aj významné osobnosti slovenského športu a olympijskí víťazi Anastazia Kuzminová, Elena Kaliská, Michal Martikán, Matej Tóth a aj aktuálne najlepšia slovenská športovkyňa Petra Vlhová. V 55-ročnej histórii získali športovci Dukly celkovo 27 olympijských medailí, z toho 12 zlatých. Okrem toho sa môžu pýšiť 91 titulmi majstrov sveta a 121 majstra Európy.

„Je to významný míľnik, ktorý svedčí o opodstatnenosti armádneho športu. Dukla vytvárala a vytvára najlepšie podmienky pre individuálny šport na Slovensku a naďalej sa ich snažíme zlepšovať. Verím, že po rekordnom minulom roku, keď nám pribudlo 57 cenných kovov, aj tento rok pribudnú ďalšie významné medaily a naši športovci potešia slovenských fanúšikov,“

– netajil v tlačovej správe spokojnosť a odhodlanie riaditeľ VŠC DUKLA Banská Bystrica Matej Tóth.

Historický míľnik v zisku najvyšších športových úspechov ocenil aj minister obrany SR Jaroslav Naď, ktorý v spomínanej tlačovej správe uviedol:

„Výsledky našich športovcov hovoria sami za seba – som na nich nesmierne hrdý. Pevne verím, že medailové ťaženie VŠC Dukla nepoľaví – s našou pomocou pri vytváraní adekvátnych podmienok na prípravu, ako aj ďalšími oblasťami fungovania centra môžu jednoznačne počítať.“ 

Autor: (cb), Zdroj: VŠC DUKLA