Vlado Konský získal doma profesionálny titul majstra Slovenska v kickboxe

ŠPORT
0 /

V piatok sa na zimnom štadióne v Banskej Bystrici uskutočnil galavečer bojových športov s názvom COMBAT FIGHT NIGHT. Hlavným súbojom bol duel nášho Bystričana Vlada Konského s Paľom Garajom o profesionálneho majstra Slovenska v disciplíne K-1 do 75 kg.

COMBAT FIGHT NIGHT v spolupráci so Slovenským zväzom kickboxu a pod hlavičkou najväčšej svetovej organizácie v kickboxe WAKO PRO priniesol v Banskej Bystrici pre priaznivcov jedinečný galavečer bojových športov. Diváci videli celkovo deväť zápasov v štýloch MMA, MUAY THAI, K1 a BOX. Na tomto podujatí sa okrem borcov zo Slovenska predstavili aj zahraniční športovci z Poľska a Ukrajiny. Do ringu nastúpili aj zástupkyne nežnejšieho pohlavia. Počas prestávok vystúpili známi raperi ČIS T a MIŠO BIELY. Podujatie moderoval Jožo Pročko.

Najväčším lákadlom bol titulový zápas o profesionálneho majstra Slovenka v disciplíne K-1 do 75 kg. Hlavnými protagonistami tohto posledného duelu programu boli najúspešnejší bojovníci v tejto kategórii, obaja reprezentanti Slovenskej republiky Vlado Konský /ŠKP B. Bystrica/ a Paľo Garaj /PAGA GYM Štrba/, ktorí sú niekoľko násobnými držiteľmi medzinárodných ocenení.

Súboj to bol vyrovnaný a dlhý. Netrval 3x2minúty, ale 4x3minúty. Obaja borci sa navyše dobre poznajú, no v ringu si skutočne nič nedarovali. Vyhrať však mohol iba jeden. Napokon sa tešil po triumfe na body 3:0 náš banskobystrický kickboxer Vlado ´Terminátor´ Konský. V jeho prospech rozhodla možno lepšia príprava na tento zápas a samozrejme domáce prostredie. Pre Bystricoviny nový slovenský šampión povedal:

„O profesionálny titul majstra Slovenska som ešte neboxoval. Bolo to prvýkrát. S Paľkom Garajom sa poznám dlhší čas a konečne som ho v takomto dôležitom súboji porazil. Je to také zadosťučinenie pre mňa, pretože aj do prípravy som tento rok investoval oveľa viac. Dal som do toho všetko, aj srdce, aj nemalé finančné prostriedky ma to stálo, takže určite som teraz po tomto triumfe spokojný. Bol som dobre kondične pripravený, dosť som v tomto zápase kombinoval, teda boxoval i kopal, využíval som to komplexnejšie. To zrejme presvedčilo aj rozhodcov pri bodovaní v prospech mňa.“

Vlado Konský vyhral nad Pavlom Garajom 3:0 na body (39:37/39:37/40:39). Všetci traja arbitri sa zhodli, ale ako badať detailnejšie, bolo to len veľmi tesné. Išlo pritom o profi zápas bez chráničov, kde aj tvrdosť a odolnosť bola rozhodujúcim faktorom.

Prezident ŠKP Banská Bystrica Marek Melko (za tento klub Vlado Konský súťaží) po skončení podujatia a titulového zápasu uviedol:

„Príprava tohto podujatia bola veľmi náročná. Vo finále sme to ale zvládli na výbornú a všetko šliapalo ako malo. Do budúcna musíme popracovať na tom, aby sme podujatie zatraktívnili čo najväčšiemu počtu divákov a prilákali ich povzbudiť svojich borcov. Mám veľkú radosť z výhry Vlada Konského, a že titul zostáva v Banskej Bystrici. Moja vďaka patrí SZKB, technickým pracovníkom, všetkým, ktorí sa na podujatí priamo podieľali a podporovali ho, ako aj sponzorom, bez ktorých by nebolo možné toto podujatie zorganizovať.“

Výsledky:

K1 do 55kg: Barbora Mayerová – Viktória Kažiková 2:1

BOX do 74kg: Martin Gruy – Michal Radič TKO

MMA do 84kg: Michal Varchola – Tomáš Votava TKO

BOX do 67kg: Zsolt Osaďan – Andrej Bindics 3:0

K1 nad 94kg: Vlado Novický – Ján Juhász RSC

MMA do 84kg: Vlasťo Čepo – Vladimír Perič RSC

K1 do 60kg: Tomáš Tadlánek – Szymon Samorajczyk TKO

MMA nad 94kg: Michal Všelko – Peter ´Dudo´ Baláž 3:0

K1 do 75kg: Vlado Konský – Paľo Garaj 3:0

Autor: (job), Foto: facebook, kk