Vladimíra Draculu Moravčíka prijal na Radnici primátor mesta Ján Nosko

ŠPORT
1 /

V pondelok prijal  primátor mesta Ján Nosko na Radnici svetového šampióna v thajskom boxe a kickboxe Vladimíra Draculu Moravčík aj s jeho tímom.  36 – ročný Bystričan  28. apríla 2018  v Žiline opätovne obhájil svetový titul Enfusion do 80 kg, celkovo 11. v jeho bohatej športovej kariére.

Banskobystrický primátor Ján Nosko s ďalšími zástupcami mesta srdečne privítal nášho šampióna a na úvod povedal:

„Chcem sa úprimne poďakovať Vladovi Moravčíkovi za jeho úžasný výkon a úspešnú obhajobu  svetového šampióna v kickboxe Enfusion., ale aj za perfektnú reprezentácia nášho mesta. Vlado je skvelým príkladom športovca – bojovníka pre našu mládež, ktorej výchove sa tiež aktívne venuje.“

V spoločnom nadľahčenom rozhovore padali slová aj o tom, že Vladimír Dracula Moravčík by mohol v ringu vydržať ešte aspoň ďalších desať rokov.  Náročnému bojovému športu sa venuje od mladosti a aj v 36 rokoch si udržiava špičkovú výkonnosť.

„Stále sa teším z jedenásteho titulu, hoci po 17 rokoch v ringu už pomaly rozmýšľam nad ukončením kariéry. Ešte nevešiam rukavice na klinec, ale mienim sa držať toho, že v najlepšom treba skončiť. Uvidíme,“

uviedol Vladimír Dracula Moravčík.  Ľudia z jeho tímu však vedia, že po každom víťazstve sa nabije novou energiou a má chuť ďalej pokračovať vo svojej spanilej jazde.

Koncom apríla náš najlepší thajboxer Vladimír Dracula Moravčík obhájil v žilinskej Tipsport Aréne svetový titul kickboxerskej organizácie Enfusion vo váhovej kategórii do 80 kg. Thajský vyzývateľ Nampon z Top Phuket Teamu vzdoroval Moravčíkovi  do 4. kola, v ktorom utŕžil tvrdé koleno pod rebrá, znamenajúce knokaut a zisk celkovo jedenásteho titulu v kariére pre nášho šampióna.

Moravčík priniesol na stretnutie s primátorom víťazný opasok šampióna a zapísal sa do pamätnej knihy mesta. My veríme, že nepovedal ešte posledné slovo a v najbližších rokoch urobí ďalšie víťazné zápisy do historických tabuliek bojových športov.

 

Autor: (tom), Foto: FB