VIDEO: V Soči nás reprezentuje bystrická zjazdárka Kristína Saalová

ŠPORT
1 /

V piatok odleteli z Viedne do Soči slovenskí olympionici. Je medzi nimi aj mladá zjazdárka z Banskej Bystrice Kristína Saalová.

22-ročná rodená Bystričanka je členkou Lyžiarskeho klubu Šachtičky Banská Bystrica. Začínala v LO Mladosť a pokračovala na Športovom gymnáziu v Banskej Bystrici. Kristína v súčasnosti študuje na fakulte humanitných vied UMB odbor šport-trénerstvo.

Jej nomináciu na ZOH v Soči ohrozil pád na vlaňajšej Zimnej univerziáde v talianskom Trentine v zjazde. Dobrými výsledkami najmä v pretekoch Európskeho pohára si vybojovala potrebné FIS body.

„V Soči budem štartovať v alpských disciplínach  zjazde, super G a obrovskom slalome, vrátane kombinácie. Ešte som si nevyskúšala tamojšie trate, ale odchádzam na ZOH s našou olympijskou výpravou už 31.januára, takže bude dosť času na tréning a prípravu na preteky. Mojím cieľom je dostať sa do prvej tridsiatky najlepších najmä v kombinácii, “

povedala pred odletom na zimnú olympiádu Kristína Saalová.

Do TV Hronka priniesla ukázať aj kompletné olympijské oblečenie slovenských športovcov. My vám prinášame jej rozhovor s redaktorom Jozefom Ivanom. Na olympiáde v Soči, ktorá sa začína 7.februára, budeme Kristíne, spolu s ďalším tuctom reprezentantov z Banskej Bystrice a okolia, ale aj všetkým ostatným z viac ako 60-členného slovenského olympijského tímu držať palce.