Už treťoligové Rakytovce menia trénera, Dubovického nahradí Vernarský

ŠPORT
5 /

Futbalový klub Rakytovce bude hrať tretiu najvyššiu slovenskú súťaž. Prijal ponuku Stredoslovenského futbalového zväzu a nahradí odstupujúce béčko Podbrezovej. Postupuje teda z druhého miesta štvrtej ligy skupiny juh a v novom ročníku povedie Rakytovčanov aj nový tréner – Daniel Vernarský.

Vo futbalovom klube FK Rakytovce došlo v piatok 28. júna k zmene na poste hlavného trénera A – mužstva. Informuje o tom oficiálna klubová facebooková stránka s nasledovný textom a vysvetlením:

„Po úspešnej sezóne 2018/2019 a postupe do III. ligy sa rozhodol tréner Andrej Dubovický nepokračovať ďalej v našom klube. Za odvedenú prácu sa mu chceme srdečne poďakovať a prajeme, aby sa mu v novom klube darilo rovnako dobre ako tomu bolo u nás. Novým trénerom FK Rakytovce sa stal Daniel Vernarský, ktorý pôsobil naposledy v Medzibrore a predtým v Šalkovej.“

Danielovi Vernarskému sa ako bývalému brankárovi a zároveň i trénerovi už podarilo so Šalkovou vyhrať štvrtú ligu. V uplynulej sezóne dotiahol Medzibrod na jar ako už vyprofilovaný tréner na výbornú tretiu priečku. Ponuku Rakytoviec prijal s odhodlaním, pre Bystricoviny uviedol:

„Ponuka zo strany Rakytoviec ma veľmi potešila, pretože to vnímam ako ocenenie mojej doterajšej práce. Účinkovanie v tretej lige je pre mňa a rovnako pre hráčov veľká motivácia. Budeme sa snažiť na sebe pracovať, aby sme sa zlepšovali ako jednotlivci a mužstvo ako celok. Chceme zlepšiť herný prejav, pritiahnuť divákov na tribúny a pohybovať sa v pokojnom strede tabuľky.“

Mužstvo Rakytoviec sa pod vedením nového trénera stretne prvýkrát v utorok druhého júla. V tento deň odštartuje letnú prípravu na III. ligu. Počas nej odohrá štyri prípravné zápasy, o ktorých spoločne s novinkami bude klub ešte verejnosť informovať.

Prvý súťažný zápas čaká futbalistov Rakytoviec počas víkendu 27. alebo 28. júla, odohrajú totiž prvé kolo Slovenského pohára. Úvodné kolo tretej ligy skupiny stred je naplánované na víkend 3. – 4. augusta. Súperom nášho mužstva majú byť futbalisti z Liptovského Hrádku, no na definitívu si treba počkať do pondelka 1. júla, kedy sa dozvedia všetky mužstvá presný rozpis zápasov ako aj ich termíny.

Autor: (job), Foto: FK Rakytovce + FK Šalková