FOTO: Tretie Bystrické firemné hry sa napriek popoludňajšej búrke vydarili

ŠPORT
1 /

Už po tretí raz sa minulý týždeň v športovom areáli BASELINE  konalo športovo – spoločenské podujatie s názvom Bystrické firemné hry (BFH).

Za podpory mesta Banská Bystrica, spoločností Vego Marketing a Dixon Resortu sa tento rok zúčastnilo tohto podujatia 10 firiem a zhruba 150 športovcov, ktorí sa nielen chceli stať šampiónmi, ale aj vyhrať hodnotné ceny od partnerov akcie.

Hneď od úvodného príhovoru mestského poslanca Radovana Ocharovicha, ktorého Jazyková škola SPEAK sa tiež aktívne zúčastnila hier, bolo jasné, že všetkých 150 účastníkov prežije krásny športový deň.

Po rannom občerstvení v podobe čerstvého ovocia sa naplno rozbehli jednotlivé disciplíny. Azda najviac bolo počuť florbalistov, ktorí sa v centrálnej časti areálu stretli v zápasoch 3 na 3.

Na antukových dvorcoch začali turnaje tenistov a nohejbalistov, v hale BASELINE súťažili bedmintonisti a stolnotenisoví nadšenci. Skvele pripravené pieskové ihrisko hostilo plážový volejbal, na plážovom kúpalisku sa rozhoreli boje o futbalový titul. V hoteli Dixon sa zasa rozbehol turnaj v bowlingu.

Jednou z noviniek bolo zaradenie tzv. „firemného žolíka“ ako jednej z disciplín. K radosti organizátorov sa tejto disciplíny za Duklu Banská Bystrica zhostil olympijský víťaz v chodeckom maratóne Matej Tóth.

„Krásny slnečný deň spestrili aj produktoví a športoví partneri hier. Vinárstvo DUFEK prišlo s ochutnávkou ich kvalitných vín a v stánku firmy XS Power Drink sme zasa ochutnávali energetické drinky XS na prírodnej báze. Biathlon Mania umožnila športovcom vyskúšať si streľbu z  laserových pušiek do terčov, firma Tupperware predviedla svoje kvalitné kuchynské náčinie a s džudistami Dukly Banská Bystrica  sme si vyskúšali tvrdosť ich športu,“

hovorí hlavný organizátor BFH Martin Labaš.

Kultúrnu vložku zabezpečili dievčatá z K – Dance, aktuálne majsterky Európy, ktoré predviedli svoje tanečné umenie v rôznych štýloch v 20 – minútovom vystúpení.

„No a aj keď nás popoludní zastihla silná búrka a všetky disciplíny sa nedohrali, športovci boli spokojní, unavení a zvedaví, kto sa stal výhercom jednotlivých disciplín a celkovým víťazom hier,“

dodáva Labaš.

Slávnostné vyhlásenie víťazov v hale BASELINE mal na starosti moderátor akcie Martin Šilan, ktorý vyhlásil aj celkového víťaza BFH 2019 – firmu Autonovo a. s. Na druhom mieste sa ako minulý rok umiestnili športovci zo SHP Harmanec a na treťom mieste skončili borci z Vego Marketing. Ďalej nasledovali Jazyková škola SPEAK, IBM Slovakia, Swietelsky, Dukla Banská Bystrica, Euromotor, ZŠ Brusno a Decathlon.

Po oficiálnom ukončení hier nasledovala neoficiálna časť. Z hotela Dixon priniesli podvečerný raut, rozpálili sa gril a keďže po daždi bolo všetko mokré,  plánované vystúpenie country skupiny BATOH museli organizátori zrušiť. Tak pán Jaroslav Bednačík vzal do ruky harmoniku a zabezpečil dokonalú zábavu až do neskorých nočných hodín.

Podľa organizátorov sa tento rok nadmieru vydaril a úroveň Bystrických firemných hier sa opäť posunula o niečo vyššie. Všetci sa už tešia na štvrtý ročník, ktorý je na programe v júni 2020.

(Ešte doplníme fotogalériu z podujatia)

Zdroj: Martin Labaš, Foto: BFH