Tréner Stanislav Varga končí v MFK Dukla

ŠPORT
14 /

MFK Dukla Banská Bystrica sa rozhodol nepredĺžiť zmluvu hlavnému trénerovi mužstva Stanislavovi Vargovi. Platný kontrakt mal do 30. júna 2022.

MFK Dukla ďalej ďakuje trénerovi Stanovi Vargovi za odvedenú prácu v tíme a praje mu do budúcnosti veľa úspechov. Pri bystrickom mužstve pobudol tento známy kouč a bývalý slovenský futbalový reprezentant takmer štyri roky a získal s ním tri druhé miesta. Do tretice sa pod jeho vedením napokon podarilo Banskej Bystrici postúpiť do najvyššej súťaže Fortuna ligy. „O to väčšie a úprimnejšie je naše poďakovanie,“ – píše sa na oficiálnom webe MFK Dukla.

Nového hlavného trénera mužstva predstaví klub v krátkom čase. Podľa našich informácií by sa tak mohlo stať už v sobotu 2. júla. Práve v tento deň odohrá Dukla na Štiavničkách prípravný duel proti GKS Katowice a v úlohe hlavného kouča Banskej Bystrice sa v akcii predstaví Štefan Rusnák. Hrá sa o 11.00 hodine, avšak bez divákov. Klub k tomu poskytol nasledovné stanovisko:

„Vojenské športové centrum VŠC Dukla Banská Bystrica nám tento duel nepovolilo hrať s divákmi z bezpečnostných dôvodov, aby nedošlo k akémukoľvek poškodeniu štadióna pred začiatkom Európskeho olympijského festivalu EYOF 2022. Keďže Úsek rozvoja rozhodcovstva a Konvencie UEFA musí na banskobystrickom štadióne SNP vyskúšať systém VAR a aj my sme chceli aspoň jeden prípravný zápas odohrať pred ostrými ligovými duelmi práve na Štiavničkách, nič iné nám nezostávalo a museli sme pristúpiť na tieto požiadavky. Veľmi nás mrzí, že sobotňajšie prípravné stretnutie odohráme bez divákov. Žiaľ iná možnosť nebola.“

Autor: (job), Zdroj: MFK Dukla