Tréner Dan Ceman na Štiavničkách : Ľad je zlý, prepadávame sa, hrozia zranenia

ŠPORT
0 /

Ľadová plocha po náhlom oteplení a daždi na futbalovo-atletickom štadióne SNP na Štiavničkách zažíva pred hokejovým Winter Classic ťažkú skúšku. Hráči Banskej Bystrice museli v sobotu predpoludní ukončiť tréning už po pätnástich minútach. Zvolenčania sa otočili z pol cesty.

Pred nedeľným duelom Tipsport ligy Banská Bystrica – Zvolen pod holým nebom to na štadióne SNP, kde sa má hrať, nevyzerá ideálne. Dnes dopoludnia mali mať na umelo vytvorenej ľadovej ploche tréningy oba tímy. Bystričania sa však na nej zdržali iba cca. pätnásť minút. Viac nemohli, pretože by to bolo pre ich zdravie nebezpečné. Priznal to pre portál hokejovysvet.sk tréner HC ´05 iClinic Banská Bystrica Dan Ceman:

„Ľad je zlý, prepadávame sa, hrozia zranenia.“

Hráči HKM Zvolen sa museli vrátiť späť. Aj oni mali na programe tréning na tejto ľadovej ploche, no cestu by merali zbytočne. Navyše o 16:00 hodine sa začína Súboj legiend a na ten by chceli mať organizátori ľad pripravený tak, aby sa toto atraktívne podujatie mohlo uskutočniť. Dôležité je, aby nepršalo.

Na sobotňajšom tréningu Banskej Bystrice sa objavil už aj navrátilec zo Slovana Bratislava Mário Lunter, ktorý pre hokejovysvet.sk povedal:

„Veľmi sa teším a dúfam, že sa to do zajtra zmení, aby bol lepší ľad, teraz je zlý. Ťažko sa korčuľuje, pretože sa zabárame. Verím, že sa zmení aj počasie, nech to kus primrzne.“

Uvidíme teda, či sa šikovnému krídelníkovi ´baranov´ želanie vyplní. Predpovede počasia nie sú totiž pozitívne. S vysokými teplotami by si ešte vedeli organizátori Winter Classic ako tak poradiť, horšie je to s dažďom. V nedeľu popoludní by podľa hydrometeorológov v Banskej Bystrici pršať nemalo. Ibaže hoci s prestávkami prší…

Autor: (cb), Zdroj: hokejovysvet.sk (Matej Kubove) + foto