Stredoslovenskí futbaloví rozhodcovia si zahrali v Športovej hale na Štiavničkách priateľský zápas

ŠPORT
0 /

V stredu 7. decembra 2022 sa v športovej hale na Štiavničkách v Banskej Bystrici uskutočnil priateľský zápas rozhodcov, asistentov rozhodcov a delegátov Slovenského futbalového zväzu – odchovancov Oblastného futbalového zväzu Banská Bystrica a ObFZ Zvolen, neskôr Krajského futbalového zväzu v Banskobystrickom kraji.

Cieľom stretnutia bolo ukončenie jesennej časti futbalových súťaží, utuženie vzťahov a propagácia rozhodcovstva. Zbystriť pozornosť by mal každý, komu šport nie je cudzí a chcel by rozšíriť kruhy slovenských rozhodcov. V partii je vítaný každý záujemca, ktorý je fyzicky zdatný, dokáže byť maximálne koncentrovaný a je psychicky odolný.

Erik Gemzický

Erik Gemzický

Banskobystrická športová hala hostila priateľský futbalový zápas rozhodcov, ich asistentov i funkcionárov. Mnohí z nich ešte aj dnes pôsobia na najvyššej úrovni Slovenského futbalového zväzu. V predsviatočnom čase vymenili píšťalku či rozhodcovskú zástavu za futbalovú loptu, a počas športového zápolenia dokázali, že pri hraní futbalu sa cítia vždy ako doma.

Po tak dlhej a náročnej dobe pandémie koronavírusu či pri súčasnom rýchlom štýle života je ťažké nájsť si čas na naše koníčky, resp. veci, ktoré nás bavia. Dnes sme vymenili arbiterské dresy a zaujali sme pozíciu futbalových hráčov. Zahrali sme si futbal a ukázali sme, že napriek hektickej dobe si vieme spolu zašportovať a užiť si voľný čas. Aj týmto by sme chceli apelovať nielen na mladých, ale aj starších, aby sa pridali do našich radov a užili si atmosféru na ihriskách z pozície futbalových rozhodcov,“

povedali stredoslovenskí rozhodcovia a funkcionári.

Okrem súčasných futbalových rozhodcov Borisa Marhefku, Erika Gemzického, Maroša Libiaka, Filipa Mateja a Tomáša Kolofíka sa na futbalovom stretnutí zúčastnili aj páni, ktorí im počas futbalových zápasov asistujú – Daniel Poláček, Adam Jekkel, Peter Čajka, Andrej Hrmo, Tomáš Tůma, Michal Verdžák či Andrej Melicher.

Najkvalifikovanejšiu zložku tvorili futbaloví observeri či už bývalí alebo aktuálni, ako Ľubomír Samotný, Jaroslav Jekkel, Karol Poláček a Miroslav Debnár. Všetci sú dôkazom toho, že poctivá príprava i disciplína môžu priniesť želané výsledky v podobe úspechov nielen na slovenskom futbalovom poli, ale aj v zahraničí.

Do našej rozhodcovskej partie vždy radi prijmeme nových šikovných ambicióznych ľudí, ktorým šport nie je cudzí. Stačí mať len chuť a odhodlanie plniť si svoje sny. Práca futbalového rozhodcu či asistenta nie je jednoduchá. Všetci však dnes vďaka tomu radi spomíname na  nezabudnuteľné zážitky, ktoré nám už nikto nevezme. Pridajte sa k nám aj vy,“

doplnili účastníci stredajšieho futbalového zápasu ako aj predseda komisie rozhodcov OBfZ Banská Bystrica Jozef Medveď a predseda komisie rozhodcov Stredoslovenského futbalového zväzu Štefan Pastorek.

Štefan Pastorek

Štefan Pastorek

 „Jožka Medveďa si veľmi dobre pamätáme aj s Peťom Čajkom, keď nás v roku 2001 ako mladých junákov prijímal na pozíciu rozhodcov. Boli sme neskúsení nováčikovia, no vďaka jeho vedeniu, podpore a skúsenostiam, ktoré nám odovzdal, dnes môžeme rozhodovať napríklad aj najvyššiu slovenskú futbalovú ligu. Sú to pekné spomienky a sme radi, že sa dodnes venuje všetkým rozhodcom,“

uviedol jeden z futbalových rozhodcov, Banskobystričan Boris Marhefka.

Boris Marhefka

Boris Marhefka

Neľahkú úlohu v riadení rozhodcovského zboru má aj šéf komisie rozhodcov banskobystrického regionálneho zväzu Štefan Pastorek. O to viac, keď postavenie rozhodcu v súčasnom futbale je stále náročnejšie, či už po psychickej alebo fyzickej stránke.

Tak, ako dlhoročného bývalého predsedu komisie Maťa Balka, tak aj terajšieho Štefana Pastoreka všetci  plne podporujeme v jeho neľahkej úlohe. Nesmieme zabudnúť ani na už bývalého, a asi najdlhšie slúžiaceho predsedu regionálneho zväzu Jozefa Parša, bez ktorého by tu z nás rozhodcov asi nikto nebol. Snažíme sa robiť poctivú prácu, či už na trávnikoch alebo mimo nich. Som rád, že k tomu dopomáha a podporuje nás aj nový predseda regionálneho futbalového zväzu Stanislav Neuschl,“

dodal asistent rozhodcov Peter Čajka z Banskej Bystrice.

Ak by ste sa chceli pridať do partie stredoslovenských futbalových rozhodcov, neváhajte kontaktovať na: jozefmedved10@gmail.com, +421903029052.

Zdroj: ObFZ Banská Bystrica   , Foto: ilustračné