Stodvadsať mladých biatlonistov cez víkend mieri na plážové kúpalisko

ŠPORT
0 /

Vďaka kvalitným podmienkam na bežkovanie zažíva Areál zimných športov rekordné čísla v návštevnosti aj tento rok. Po minuloročných pozitívnych ohlasoch sa už počas najbližšieho víkendu, 27. a 28. januára, stane po druhý raz dejiskom mestského biatlonu.

Na štart sa postaví takmer stodvadsať mladých talentov z osemnástich športových klubov, medzi ktorými nebudú chýbať ani pretekári z Českej republiky. Druhé kolo banskobystrického mestského biatlonu je zaradené do seriálu slovenského Viessmann pohára v zimnom biatlone v žiackych kategóriách.

Dobré referencie z minulého roka neostali bez odozvy. Vďaka výbornej spolupráci s vedením mesta, vynikajúcej príprave tratí pracovníkmi ZAaRES-u či ústretovosti hotela Dixon, privítame na štarte už aj zahraničných pretekárov. Pozývame športových priaznivcov a rodičov s deťmi, aby prišli povzbudiť mladých športovcov. Spoločne uvidíme pravé športové zápolenia a nefalšovanú radosť, akú dokážu prejaviť iba deti. Tešíme sa na Vás,“

pozýva PR manažér Milan Bagačka zo Slovenského zväzu biatlonu.

V sobotu sa začnú súťaže nástrelom o 11:00 hod. Štart samotných rýchlostných pretekov je naplánovaný na 12:00 hod. Predpokladaný koniec sobotňajšieho zápolenia je o druhej popoludní. V nedeľu súťaž pokračuje skúšobným nástrelom o 10:00 hod, so začiatkom pretekov o 11.00 hod. Organizátori vyhlásia výsledky v nedeľu, približne 30 minút po dobehnutí posledného pretekára. Podujatie by sa malo skončiť do 13:00 hod.

Som rád, že Areál zimných športov sa na plážovom kúpalisku udomácnil a teší sa veľkej obľube nielen medzi Banskobystričanmi, ale aj návštevníkmi z okolitých miest. Je to dôkaz toho, že priniesť bežkovanie či  biatlon do centra mesta bola dobrá voľba. Verím, že mladé športové talenty príde povzbudiť čo najviac ľudí a spoločne vytvoríme pravú športovú atmosféru. Všetkých pozývam,“

hovorí primátor Ján Nosko.

V čase pretekov bude bežkársky okruh pre športujúcu verejnosť uzavretý.

Zdroj: mesto BB, Foto: ilustračné