Športový klub Dracula Gym v Banskej Bystrici napreduje

ŠPORT
0 /

Dracula Gym sídli v nedávno zrekonštruovanom športovom centre Šport Zóna v Sásovej na Rudohorskej ulici, prináša pre deti i dospelých z Banskej Bystrice a okolia MMA, thajský box, klasický box a kondičný box.

Klub je profesionálne vybavený najmodernejšími tréningovými pomôckami na rozlohe viac ako 1000 m2 a jeho hlavným trénerom je najúspešnejší slovenský profesionálny zápasník Vladimír „Dracula“ Moravčík, ktorý hovorí:

„Od novej sezóny som rozšíril svoj trénerský tím o ďalších trénerov na konkrétne aspekty bojových športov a ako jediný v Banskej Bystrici mám trénerov I. a II. kvalifikačného stupňa, vyškolených národnými športovými zväzmi v daných športoch, v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici.“

Tréningy MMA sú rozdelené na špecializácie ako standup (boj v postoji) s Martinom LaukomVladimírom Moravčíkom, klasického zápasenia s Richardom Dobrotkom a brazilsého JiuJitsu s Jánom Šuniarom.

Thajský box je rozdelený na skupinu „A“ ,v ktorej sa pripravujú profesionálny zápasníci pod vedením Vladimíra MoravčíkaTomáša Liptáka. Skupinu „B“ pre začiatočníkov a hobby športovcov pod vedením Mateja GajdošaAttila Garamseghyho.

Tréningy klasického boxu od novej sezóny prevzal Štefan Bohinnský, ktorý je dlhoročný tréner boxu II. Kvalifikačného stupňa Slovenskej boxerskej federácie.

Detské tréningy sú rozdelené na thajský box pre deti od 9 do 14 rokov a detskú pohybovú prípravu s prvkami boxu pre deti od 4 do 8 rokov. Kondičný box pre ženy sa precvičuje v samostatných plnohodnotne vybavených priestoroch.

„Pre žiakov základných škôl a športovcov v každom veku klub prináša možnosť zápisu do športovej triedy úpolových športov (thajský box, MMA a box) na Strednej športovej škole (bývalé Športové gymnázium)  v Banskej Bystrici, ktoré tento rok začína už svoj tretí školský rok,“

uvádza Vladimír Moračík.

Budúci stredoškoláci majú možnosť plnohodnotne rozvíjať svoj športový talent s dvojfázovým tréningovým procesom ako súčasť vyučovania, zároveň študovať odbory ako športové gymnázium a športový manažment.

Autor: (dem) , Foto: Šport Zóna a ilustračné