Selce vyhrali derby v Jakube, Sásová bodovala pod Sitnom, Priechod s vysokou prehrou

V. LIGA
4 /

Cez víkend bolo na programe aj prvé kolo v piatej lige. Sásová cestovala do Banskej Štiavnice a uhrala tam bezgólovú remízu. Okresné derby sa hralo v Jakube, domáci boli miernym favoritom, ale Selce potvrdili, že výhra v Slovenskom pohári s Badínom nebola náhodná. Hrochoťania prehrali u nováčika v Brezne a Priechod utrpel debakel v Lieskovci.

Jakub skončil vlani na druhom mieste, mal výbornú jar a chcel na ňu nadviazať v derby stretnutí so Selcami. Hostia však vyradili zo Slovenského pohára štvrtoligový Badín a tešia sa v tejto súťaži na Fortunaligistu FK Pohronie. Chuť im dodal práve tento derby zápas v Jakube, pretože ho zvládli. Opäť sa presadil útočník Filip Koctúr, ktorý otvoril skóre tesne pred prestávkou v 41. minúte. Po zmene strán pridal druhý gól ďalší ofenzívny futbalista hosťujúceho celku Patrik Klačan a to už v 50. minúte. Domáci sa snažili niečo s duelom urobiť, ale vytúžený gól nedokázali streliť a v nervóznom stretnutí napokon prehrali.

TJ ŠK Sokol Jakub – FK Selce 0:2 (0:1)

Góly: 41. Koctúr, 50. Klačan. Diváci: 200. 

Sásová sa už v sobotu predstavila v Banskej Štiavnici a dokázala tam bodovať. Domáci sa totiž nedokázali v útoku presadiť, rovnako svoje príležitosti nevyužil ani náš celok. Brankári Kalíšek a Čavoj si udržali čisté konto a aj oni sa výraznou mierou postarali o nerozhodný výsledok 0:0.

FK Sitno B. Štiavnica/TJ Baník Š. Bane – ŠK Sásová 0:0

Góly: žiadne. Diváci: 120.

Hrochoťania cestovali na pôdu nováčika do Brezna, ktorý má ambiciózny tím a v pohári sa už teší na banskobystrickú Duklu. Horehronci sa v prvom polčase nedokázali presadiť, góly začali súkať až po prestávke. Hnala ich k tomu početná divácka kulisa. Prvý gól dal hneď na začiatku druhého dejstva Trajteľ a snahu hostí o vyrovnanie pribrzdil v 56. minúte druhým presným zásahom svojho mužstva Pribula. V závere už museli hrať Hrochoťania vabank a inkasovali napokon i tretí gól. Opäť sa nemýlil Pribula.

FK Brezno – ŠK Hrochoť 0:3 (0:0)

Góly: 47. Trajteľ, 56. a 87. Pribula. Diváci: 394. 

V piatej lige sa po dvojročnej pauze predstavili opäť aj Priechoďania. Cestovali do Lieskovca a duel im tam vôbec nevyšiel. V rozpätí desiatich minút inkasovali tri góly. Prvý v ôsmej minúte od Vronského a tento futbalista sa druhýkrát presadil i v trinástej minúte. V osemnástej zvýšil na 3:0 Vrana. Iskierku nádeje vykresal hosťom v 24. minúte znižujúcim zásahom na 3:1 Rakyta, ale to bolo zo strany nášho celku všetko. Pretože o dve minúty neskôr sa presadil domáci Trnavský, o ďalšie dve minúty aj Golian a po polhodine hry upravil na polčasových 6:1 Šimšík. Priechoďania boli paralyzovaní, už nedokázali so zbabraným prvým dejstvom nič urobiť a tak po zmene strán už iba zaknihoval hetrik gólom na 7:1 Michal Vronský.

OŠK Lieskovec – OFK 1950 Priechod 7:1 (6:1)

Góly: 8., 13. a 71. Vronský, 18. Vrana, 26. Trnavský, 28. Golian, 34. Šimšík – 24. Rakyta Diváci: 150.

Zostávajúce výsledky: Ladomerská Vieska – Hontianske Nemce 0:2, Bacúch – Krupina 3:0 a Lovča – Dobrá Niva tiež 3:0.

Autor: (cb), Foto: archív, ilustračné