Rakytovce vyhrali vo Fiľakove, držia si druhú pozíciu + HLASY

ŠPORT
1 /

Futbalisti Rakytoviec v stredu večer absolvovali duel 15. kola tretej futbalovej ligy stred vo Fiľakove a potešili nás. Vyhrali totiž 1:0 a poistili si tak druhú pozíciu v tabuľke.

Rakytovce chceli vo Fiľakove odčiniť zaváhanie z Námestova, kde prehrali v priamom súboji o prvé miesto. Už v 9. minúte sa im podarilo dopraviť loptu do siete, no gól pre ofsajd Greška rozhodcovia neuznali. Neskôr po centri Gondu hlavičkoval Marchuk priamo do rúk domáceho brankára Obermana. O dve minúty neskôr sa opäť vo vyloženej šanci ocitol Marchuk, tentoraz po centri Sojku, no hlavou trestuhodne minul priestor troch žrdí. Fiľakovo hrozilo hlavne z brejkov, pri dvoch z nich sa vyznamenali vracajúci sa Marchuk a pred prestávkou aj Neušel.

Druhý polčas začali lepšie domáci a v 46. minúte po akcii na jeden dotyk strieľal z hranice pokutového územia Püšpöky, ale obrancovia hostí loptu našťastie zblokovali. Jediný gólový moment sa zrodil v 58. minúte, keď Vladyslav Marchuk z ľavej strany naviedol loptu a utešenou strelou z dvadsiatich metrov poslal „RAKY“ do vedenia – 1:0. Rakytovčania mali potom niekoľko šancí na definitívnu poistku, najväčšiu nevyužil v 70. minúte Konder po prihrávke Kollátiho, keď spoza šestnástky mieril nad brvno. V závere domáci ešte cítili šancu na vyrovnanie, zatlačili, avšak obrana nášho celku z okrajovej časti Banskej Bystrice odolala a tak si pripísali ďalšie cenné tri body.

Fakty o zápase:

FTC Fiľakovo – FK Rakytovce 0:1 (0:0)

Gól: 58. Marchuk. ŽK: Daško – Lukáčik. Rozhodoval: Kuteľ. Diváci: neuvedené.

Zostava RAKY: Höger – Lukáčik, Pollák, Gaško, Kohút – Neušel, Sojka – Gonda (90. Vavák), Konder, Marchuk (65. Kolláti) – R. Greško (89. Šteiniger)

HLASY PO ZÁPASE:

Peter Venglarčík, tréner FK Rakytovce: „Po veľkom sklamaní z Námestova bolo na chalanoch cítiť veľké odhodlanie už pred zápasom. Zvolili sme trošku iný spôsob. Od začiatku sme chceli hrať aktívne, napádať súpera vysoko, čo sa nám darilo celý prvý polčas. Táto aktivita vyústila do štyroch veľkých šancí, ktoré sme nepremenili, čo je momentálne miesto, kde nás tlačí topánka a musíme sa na to zamerať, že nepremieňame vyložené šance. Súper najviac hrozil z ojedinelých brejkov, ich dlhé nakopnuté lopty sme dokázali zbierať, smutní sme boli akurát z toho, že sme v prvom polčase nedokázali skórovať, stálo nás to veľa síl. Druhý polčas, znova veľké odhodlanie korunované gólom najlepšie hráča na ihrisku Marchuka, ktorý hral po dlhšej pauze a veľmi mu tento zápas chutil. Už prvý polčas mal dve veľké šance, bol aktívny na kraji. Časom však doľahlo na neho to, že dlhšie netrénoval, išiel na hranicu svojich možností, ale nielen on, ale celé mužstvo. V závere sme mali trošku deficit síl vzhľadom na to, že sme odohrali ťažký zápas v Námestove a je nás v podstate dvanásť. Mrzí ma trošku, že sme zápas nevedeli zavrieť druhým gólom a súper stále cítil svoju šancu, ale veľmi húževnatým výkonom, kde chlapci ´makali´ a bojovali do konca, sme zápas dotiahli do víťazného konca a vychutnali si pocit troch bodov. Potešil ma výkon mladých hráčov Polláka a Gondu, ktorí sa zhostili dobre svojej úlohy v mužskom futbale. Chcel by som vyzdvihnúť aj prácu Sojku s Kohútom, nielen na ihrisku ale aj mimo neho. Mne sa veľmi dobre pracuje s mladými chlapcami, keď sa môžem oprieť o túto skúsenú dvojicu, ktorá pomáha z mladých chlapcov dostať maximálne výkony.“

Nikolas Pollák, prvý štart za FK Rakytovce: „Z našej strany to bol dobrý zápas, snažili sme sa hrať kombinačne, nenakopávať lopty a súpera rozbehať, čo sa nám aj darilo. Mrzia len nevyužité šance v prvom polčase. Nakoniec sme to zvládli, vyhrali sme, tri body sú v tabuľke. Verím, že skončíme čo najlepšie. Ja by som sa chcel poďakovať trénerovi, že mi dal šancu. Dúfam, že som mu dôveru oplatil na sto percent a budem ďalej ´makať´, aby som čo najviac hral.“

Vladyslav Marchuk, strelec jediného gólu v zápase: „Pre nás to bol náročný zápas, mali sme proti sebe mladého a rýchleho súpera. Hrali sme svoju hru, aj keď sa nám nedarilo streliť gól, povedali sme si, že sa upokojíme a budeme hrať svoju hru. Moje nevyužité šance ma určite mrzia, navyše dlhšie som nehral, takže o to viac ma to mrzelo. V šatni mi však chalani vraveli, aby som sa upokojil, že šanca ešte príde. Čo sa týka gólu, je to vec, ktorú trénujem a som rád, že sa mi nakoniec podarilo skórovať. Predviedli sme dobrý organizovaný výkon v útoku aj obrane, za čo chcem pochváliť všetkých chalanov a myslím si, že z našej strany to bol výborný výkon.“

Najbližšie sa Rakytovce predstavia v nedeľu 20. júna na domácom ihrisku. O 17.30 hodine privítajú súpera zo stredu tabuľky ŠK Prameň Kováčová.

Poradie:

1. Námestovo 32b*, 2. RAKYTOVCE 31b, 3. Martin 25b, 4. R. Sobota 25b, 5. Oravské Veselé 24b*, 6. Krásno n. Kys. 21b*, …8. Kováčová 20b,…  14. Lip. Hrádok 8b, 15. Čadca 6b, 16. Zvolen 4b*.

* – mužstvo má jeden zápas k dobru

Autor: (job) + fb Rakytovce, Foto: archívne