Podkonice vstúpili do jarnej časti, podľahli po červenej karte v nadstavenom čase Častkovciam

ŠPORT
0 /

V tretej futbalovej lige bolo na programe prvé jarné kolo. A v ňom sa predstavili z nášho banskobystrického okresu iba futbalisti Podkoníc, keďže RSC Hamsik Academy Banská Bystrica mal hrať proti Kalnej nad Hronom, ktorá zo súťaže odstúpila. Podkoničania si merali sily v tabuľke s lepšie postavenými Častkovcami v Podbrezovej na umelej tráve a na dosah mali minimálne bod. Prišli oň až v samom závere v nadstavenom čase po výsledku 1:2. Oba góly inkasovali až po červenej karte z 53. minúty, dovtedy viedli 1:0 a mali aj aktivitu na kopačkách.

III. LIGA – skupina Západ

Pre úvodné kolo jarnej časti súťaže našli futbalisti Podkoníc domáce prostredie na umelej tráve v Podbrezovej. Úvodná desaťminútovka herne patrila hosťom. Náznak ich šance priniesla už strela Vala spoza pokutového územia z ľavej strany. Mieril však nepresne. Postupne sa začali taktovku zápasu preberať domáci. V 14. min. po rohovom kope sa lopta dostala k Seleckému a ten bez prípravy s 30-tich metrov prudkou strelou preveril pozornosť Kišaca v bránke Časkoviec. Zmenu stavu skóre mohla priniesť pohotová reakcia Seleckého, ktorý rýchlo vhodil aut na nabiehajúceho Horvátha, ten prihral lepšie postavenému Kostúrovi, ale jeho strela tesne minula pravý roh svätyne Kišaca. Po polhodine hry na pravom krídle obišiel jedného z hosťujúcich obrancov Turňa, ale jeho center nenašiel adresáta a súper loptu odkopol mimo pokutové územie. A to konkrétne na nohu Mózera, ktorý ju vrátil naspäť do šestnástky na hlavu Horvátha a ten jemný tečom hlavou preloboval vybiehajúceho gólmana na voľného Adama Kostúra, takže posledne menovaný už iba loptu pohodlne upratal do siete 1:0. O chvíľu neskôr mohol zvýšiť vedenie Horváth, ktorému Mózerov center sprava prepustil Kostúr, no jeho zakončenie bolo nepresné. Na opačnej strane zaujala v závere polčasu hlavička Hrnka, brankár Gábriš bol pozorný.

Domáci do druhého polčasu nastúpili, tak ako ukončili prvý, čiže aktívne. V jeho úvode málo chýbalo, aby Mózer usmernil do bránky Seleckého center sprava. Veľký škrt cez rozpočet aktivite Podkoničanov priniesli dve žlté napomínania Melicha v priebehu dvoch minút v úvode druhého polčasu. Od tohto momentu (53. min.) sa domáci akoby začali strachovať o výsledok. Taktovku zápasu prebrali Častkovce. Hoci sa do vyložených šancí nedostávali, dokázali po hodine hry zásluhou pohotovej hlavičky Sládeka z vnútra pokutového územia vyrovnať na 1:1. Keď sa už zdalo, že bude mať stretnutie remízový rezultát, v nadstavenom čase využil pas medzi obrancov opäť Sládek, ktorý obišiel aj vybiehajúceho Gábriša a upravil na konečných 1:2. Potvrdil, že nie náhodou je najlepším strelcom tejto súťaže.

Tréner Podkoničanov Marcel Turňa hodnotil prehru nasledovne: „Dobre rozohraný zápas ovplyvnilo hlúpe a detinské vylúčenie nášho hráča na začiatku druhého polčasu. Na veľmi kvalitného súpera sme sa dobre pripravili, takticky aj herne, v prvom polčase pri rovnovážnom stave sme mu nič nedovolili a my sme si dokázali vytvoriť tri príležitosti, z ktorých sme mohli skórovať. Podarilo sa nám to v 34. minúte, keď loptu dokopol do bránky hostí Kostúr. Vedenie sme mohli poistiť o niekoľko minút, ale po rýchlom protiútoku v čistej šanci zaváhal Horváth a netrafil poloprázdnu bránku. Na začiatku druhého polčasu sa v priebehu dvoch minút nechal hlúpo vykartovať Melich a dostal červenú kartu. Navyše o niekoľko minút sa hosťom podarilo šťastným gólom vyrovnať, takže dostali nový impulz. My sme museli po vylúčení zmeniť rozostavenie a do útočnej fázy sme sa dostávali len ojedinele. Keď už sa zdalo, že ubránime aspoň remízu, v nastavenom čase prišiel nákop do našej šestnástky, na ktorý sme zle zareagovali. Najlepší strelec v súťaži Sládek potvrdil svoje kvality a strelil pre hostí víťazný gól. Prehra veľmi mrzí, pretože za dobrý výkon v prvom polčase sme si takto prehrať nezaslúžili, ale nedisciplinovanosť nášho hráča ovplyvnila priebeh zápasu.“  

FK Podkonice – OK Častkovce 1:2 (1:0)

Góly: 34. Kostúr – 59. A 90+. Sládek. ŽK: D. Selecký, Melich, Gábriš – Machara, Valo. ČK: 53. Melich po 2ŽK. Rozhodoval: Gregorec. Diváci: 80.

Zostava FK Podkonice: P. Gábriš – Očenáš , Turňa, Martinec – Patrnčiak, Kvietok (89. Čilík), Melich, D. Selecký (88. Lihan), Mózer (89. J. Rusko), Kostúr (71. Baliak), Horváth (71. Tannhauser)

—————————————————————————

Ostatné výsledky: Malženice – Galanta 4:0, Veľké Ludince – Martin 3:0, Bánová – Šaľa 0:0, Vrakuňa Bratislava – Sereď 0:2, Inter Bratislava – Nové Mesto n. Váh. 2:0, Nové Zámky – Beluša 0:4.

PROGRAM:

Najbližšie sa predstavia Podkonice na ihrisku súpera v Nových Zámkoch, a to v sobotu 11. marca o 14.00 hodine. Do hry vstúpi už aj RSC Hamsik Academy a ten sa predstaví doma na štadióne v Radvani (banskobystrická mestská časť Kráľová) v nedeľu 12. marca o 13.00 hodine a hostiť bude OK Častkovce.

Poradie:

1. Malženice 35b, 2. Galanta 31b, 3. Častkovce 31b, 4. Sereď 29b, 5. Beluša 25b, 6. Veľké Ludince 22b, 7. PODKONICE 21b, 8. Šaľa 20b, 9. RSC HA 20b, 10. Bánová 17b, 11. Martin 16b, 12. Inter 16b, 13. Nové Mesto n. V. 16b, 14. N. Zámky 9b, 15. Vrakuňa 2b.

Autor: (job, mrp), Foto: (mrp)