Piata remíza Sásovej, nerozhodne hrali Selce i Priechod, výhry Jakuba a Hrochote

V. LIGA
1 /

V piatej futbalovej lige sa v desiatom kole predstavili naše mužstvá z bystrického okresu v nedeľu a zaznamenali až tri remízové výsledky. Sásová hrala nerozhodne 2:2 s Krupinou, rovnaký výsledok dosiahli Selce v Bacúchu a v Brezne Priechoďania síce nedali gól, no ten nedosiahli ani domáci. Jakub vyhral v Lovči a Hrochoť si doma poradila s poslednou Dobrou Nivou.

Sásová je jediným mužstvom z nášho okresu, ktoré ešte nepozná chuť víťazstva. Doma privítal tento náš celok v nedeľu Krupinu a zaknihoval už šiestu remízu v sezóne, oficiálne piatu, pretože remízový duel s Priechodom im Stredoslovenský futbalový zväz skontumoval pre neoprávnenosť štartu jedného hráča, hoci technická chyba sa stala aj na strane samotného zväzu. Poďme však k aktuálnemu duelu. Ten bol od začiatku pred peknou diváckou návštevou v slnečnom počasí vyrovnaný. Najprv hráči z oboch tímov opečiatkovali brvná, no v prvom polčase mali o niečo viac z hry domáci a išli napokon do vedenia. V 22. minúte centrovaná lopta putovala za šestnástku k Chomovi a ten ju trafil z prvej v páde parádne do vinkla – 1:0. Týmto výstavným kusom Sásovčania viedli, no ešte do prestávky súper vyrovnal. Po rohovom kope v 42. minúte sa ocitla lopta v trme – vrme pred bránkou a nešťastne si ju zrazil do vlastnej siete Dubovický, nová hráčska posila domácich – 1:1. Po zmene strán boli o niečo nebezpečnejší Krupinčania, brankár Čavoj vytiahol niekoľko dobrých zákrokov. V závere už bystrické mužstvo nestačilo príliš so silami, no body nestratilo, tie sa napokon delili. Z tohto stretnutia je aj fotogaléria.

ŠK Sásová – MFK Strojár Krupina 1:1 (1:1)

Góly: 22. Choma – 42. Dubovický (vlastný). Diváci: 250.  

Z mužstiev bystrického okresu sa v tejto sezóne na jeseň najviac darí nováčikovi z Priechoda. V tabuľke je na treťom mieste  a v nedeľu cestoval do Brezna. Domáci sú tiež nováčikovia v súťaži a chcú ísť v tabuľke nahor. Duel sledovalo na štadióne dvesto divákov, no gólu sa nedočkalo. Oba tímy nedokázali využiť šance, takže gólmani Kučera a Vesel mohli byť spokojní s čistým kontom. Breznaňia hrali navyše slušne bez kariet, ale bod sa im po zápase málil.

FK Brezno – OFK 1950 Priechod 0:0 (0:0)

Góly: žiadne. Diváci: 200.  

Selce cestovali na horúcu pôdu do Bacúcha, kde tamojší klub je na prvom mieste v súťaži a bol veľkým favoritom tohto duelu.  Náš celok si však po výbornom výkone i v oklieštenej zostave odniesol bod. Do zápasu vstúpili lepšie hostia, keď sa im hneď v úvode podarilo ujať vedenia. Loptu si v druhej minúte nešťastne poslal do vlastnej siete Meškan – 0:1. V prvom polčase sa nechal vylúčiť domáci Lenďák, pretože hrubo fauloval protihráča, podľa arbitra Páleša kopol súpera nadmernou silou v prerušenej hre. Selčania získali početnú výhodu a v druhom polčase zásluhou Strečka už vyhrávali 0:2. Stalo sa tak v 63. minúte. Mrzieť ich však môže smolný koniec zápasu. Za tri minúty prišli o vedenie. Domácim sa podaril odvrátiť pre nich nepriaznivý stav na konečnú remízu. V 80. minúte znížil Rusnák a v 83-tej vyrovnal Švéda. Napriek tomu patrí hosťom za ich zápasové nasadenie a obetavosť uznanie. Získali cenný bod a to do Bacúcha cestovali iba s dvoma náhradníkmi, pričom striedali len raz.

FK 09 Bacúch – FK Selce 2:2 (0:1)

Góly: 80. M. Rusnák, 83. Švéda – 2. Meškan (vlastný), 63. Strečok. ČK: 41. Lenďák za kopnutie súpera v prerušenej hre. Diváci: 150.

Jakub cestoval do Lovče s nadupanou zostavou s cieľom bodovať, čo sa mu podarilo aj zásluhou dobrého výkonu v prvom polčase. Skóre otvoril v dvadsiatej minúte Klinec a o tri minúty na to zvýšil na 0:2 Kútik. Do druhého polčasu poslal náš celok až troch nových hráčov a domáci hneď znížili. V 47. minúte sa o to postaral A. Urgela – 1:2. Tento moment bol výstrahou pre hostí a zobrali to vážne. V 59. minúte sa presadil druhýkrát v zápase Tomáš Klinec a zariadil stav 1:3. Ten sa už do konca stretnutia nemenil, takže futbalisti Jakuba sa mohli tešiť z výhry, navyše hrali i slušne bez kariet.

TJ Lovča- TJ ŠK Sokol Jakub 1:3 (0:2)

Góly: 47. A. Urgela – 20. a 59. Klinec, 23. Kútik. Diváci: 120.

Hrochoťania si schuti zahrali i zastrieľali. Doma privítali poslednú Dobrú Nivu a tá hrozila iba v prvom polčase. Dokonca mohla ísť do vedenia, lenže Lacko nepremenil v 41. minúte nariadenú penaltu. Cez prestávku si v šatni domáci povedali svoje čo – to do duše a v druhom polčase už predviedli lepší výkon. Hlavne sa presadili strelecky. Hneď v 47. minúte otvoril skóre duelu Poničan. Hostia následne prestriedali, poslali na ihrisko až troch nových futbalistov, no nepomohlo im to. V 71. minúte totiž Poničan pridal aj druhý gól a v závere prikrášlili výsledok najprv Sláva v 82. minúte a potom Poliak v 89. minúte.

ŠK Hrochoť – OŠK Dobrá Niva 4:0 (0:0)

Góly: 47. a 71. Poničan, 82. Sláva, 89. Poliak. Diváci: 125.

Zostávajúce výsledky: Ladomerská Vieska – Lieskovec 1:3, Banská Štiavnica – Hontianske Nemce 1:2.

V jedenástom kole piatej ligy sa v nedeľu 13. októbra o 14.30 hodine predstaví doma Jakub, ktorý privíta Ladomerskú Viesku. Selce hostia na svojom štadióne Lovču a Priechod si zmeria sily v šlágri kola na vlastnom ihrisku s lídrom súťaže z Bacúcha. Sásová sa pokúsi bodovať v Lieskovci a Hrochoťania v Krupine.

Poradie:

1. Bacúch 26b, 2. H. Nemce 24b, 3. PRIECHOD 19b, 4. HROCHOŤ 18b, 5. Lieskovec 17b, 6. Brezno 16b, 7. L. Vieska 16b, 8. SELCE 14b, 9. JAKUB 12b, 10. Krupina 11b, 11. B. Štiavnica 9b, 12. Lovča 7b, 13. SÁSOVÁ 5b, 14. D. Niva 2b.

Autor: (bl), Foto: autor zo zápasu Sásová - Krupina