Odišiel športový novinár a bývalý chodec Jozef Polešenský († 59)

SPRÁVY
2 /

Vo štvrtok 5. januára nás  navždy opustil športový novinár, bývalý  chodec i tréner Jozef Polešenský († 59)  Posledná rozlúčka  s ním sa uskutoční vo štvrtok 12. januára 2017 o 14:00 hod. v banskobystrickom krematóriu v Kremničke.

Jozef Polešenský pochádzal z Trnavy, kde sa narodil 28. decembra 1957. Profesionálne pôsobil ako regionálny spravodajca v tlačových agentúrach SITA a TASR. Bol reportérom Rádia Lumen a trnavskej rozhlasovej stanice Forte, spolupracoval aj s banskobystrickou internetovou televíziou ESO. Bol novinárom na voľnej nohe, moderoval mnohé športové podujatia po celom Slovensku.

Takmer celý svoj život Jozef zasvätil športu. Najskôr hrával futbal, potom sa venoval atletike a najmä chôdzi. Jeho najlepšie výkony z roku 1982 boli na 20 km  1:31:17 hod. a  na 50 km  4:54:43 hod. Dosiahol ich počas vojenskej základnej služby v Dukle Banská Bystrica.

Po skončení aktívnej športovej kariéry sa Jozef Polešenský v Banskej Bystrici venoval trénerskej práci. Bol asistentom trénera československej seniorskej reprezentácie, viedol juniorskú reprezentáciu a jeho rukami prešlo viacero generácií chodcov v Športovom gymnáziu v Banskej Bystrici.

V druhej polovici 90. rokov minulého storočia začal pracovať ako športový novinár. Jeho typický reportérsky hlas mohli športoví fanúšikovia počuť na takmer všetkých významných slovenských atletických pretekoch, ako  boli Dudinská päťdesiatka, Záhorácka dvadsiatka, Banskobystrická latka, Atletický most, ale aj Novinárska stovka  a mnohé ďalšie.

Jozef zomrel vo veku nedožitej šesťdesiatky v nemocnici po vážnej chorobe. Bol tam už dlhšie hospitalizovaný. Česť jeho pamiatke.

Autor: (bt), Foto: Zdroj facebook