Na ZŠ Trieda SNP besedovali žiaci s futbalistami MFK Dukla Banská Bystrica

ŠPORT
0 /

Na Mikuláša sa žiaci športových tried zúčastnili besedy s futbalistami z MFK Dukla Banská Bystrica, ktorá sa konala v telocvični na Základnej škole Trieda SNP 20.

Besedu zorganizoval riaditeľ školy Mgr. Sergej Čabala v spolupráci so športovým riaditeľom MFK Dukla Banská Bystrica Jozefom Moresom. Pozvaní boli piati futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica, z ktorých traja sú bývalými žiakmi ZŠ Trieda SNP 20.

Pozvanie prijali kapitán Dukly Róbert Polievka, David Depetris a bývalí žiaci SNP-éčky Martin Rymarenko, Jakub Uhrinčať a Adam Hanes. Spoločne si  zaspomínali aj na časy, keď boli oni žiakmi tejto školy.

Na besede dostali priestor aj súčasní žiaci ZŠ Trieda SNP Každý kto sa chcel niečo zaujímavé dozvedieť, položil  športovcom otázku. Tie boli rôzne. Napríklad ako sa dostali k futbalu, aký je život aktívneho športovca a aké majú vzory.

Okrem spomienok na svoje školské časy futbalisti Dukly opísali, ako vyzerajú ich tréningy a vysvetlili správnu životosprávu úspešného športovca. V diskusii žiaci futbalistov vôbec nešetrili. Pýtali sa ich aj na priateľky, trénerov či plat.

Naši futbalisti svojou pozitívnou energiou, úprimnosťou a   ústretovosťou prekvapili všetkých prítomných žiakov a pedagógov. Nechýbala ani autogramiáda.

„Veľmi pekne ďakujeme našim futbalistom za prínosné rozhovory a veríme, že aj takýmto spôsobom motivujeme mládež k športovaniu, k futbalu a k pohybu ako takému. Želáme im ešte veľa úspechov v profesionálnom aj osobnom živote,“

povedal na záver stretnutia riaditeľ ZŠ Trieda SNP Sergej Čabala.

Zdroj: Patrik Nemčík , Foto: ZŠ Trieda SNP