Mladý bedmintonista z Banskej Bystrice Peter Petrovič s tromi cennými kovmi z Majstrovstiev SR juniorov

ŠPORT
0 /

Bedmintonista Peter Petrovič patrí medzi mladé športové talenty v meste pod Urpínom, ktorých životnú dráhu sledujeme a informujeme o ich úspechoch na domácich či medzinárodných kolbištiach. Petrovič aktuálne končí svoje pôsobenie v juniorskej kategórii a na rok bude už súperiť medzi dospelými.

Počas  uplynulého víkendu 11.-12. novembra sa v Trenčíne konali tohtoročné Majstrovstvá Slovenska juniorov. Vyvrcholenie sezóny pre hráčov do 19 rokov bolo zároveň aj posledným vystúpením Banskobystričana Petra Petroviča v tejto kategórii na domácej scéne. Čaká ho ešte špičkovo obsadený medzinárodný turnaj, na ktorom ukončí svoju skvelú mládežnícku kariéru vynikajúceho športovca a od januára 2024 sa začne nová dospelácka etapa.

K tomu je potrebné dodať, že športová kariéra nepočujúceho mladíka bola priam neuveriteľná. V konfrontácii so športovcami bez akéhokoľvek hendikepu dokázal od vstupu na vrcholovú scénu v roku 2016 (kategória U11) získať na Majstrovstvách Slovenska spolu 18 medailí, z toho bolo 6 zlatých.

Na turnajoch A kategórie získaval cenné kovy ako na bežiacom páse a v koncoročných rebríčkoch končil vo svojej vekovej kategórii vždy na prvých troch miestach, niekoľkokrát bol dokonca lídrom.

Vrcholom jeho mládežníckej kariéry bol zisk striebra na Majstrovstvách Európy DEAF v Litve, za ktoré bol ocenený v rámci svojho rodného mesta titulom Najlepší športovec za rok 2022 v kategórii juniorov. Petrovi patrí za skvelú športovú kariéru a nekonečné rozdávanie radosti fanúšikom obrovská vďaka.

Sezónu a juniorskú kariéru zakončil Peter Petrovič štýlovo. Tréner to okorenil slovami o dosiahnutí BRONZOVÉHO HETRIKU. Dvojhra, štvorhra a aj mix priniesli mladému bedmintonistovi bronzové ocenenia a boli veľkou satisfakciou za jeho tréningové úsilie.

Emotívne chvíle na konci posledného spoločného zápasu s dlhoročnou spoluhráčkou Ester Staškovou z Prešova či dlhé objatie s otcom po výhre v štvrťfinálovom zápase proti mnohými favorizovanému Alexovi Petrovičovi z Bratislavy boli krásnou bodkou.

„Peter turnaj odjazdil na maximum, v spomínanom štvrťfinále si siahol na dno svojich síl a schopností. Fantastický výkon oboch hráčov, častý potlesk v hale. A hlavne, ten správny výsledok pre Petra,“

povedal o synovom výkone  jeho otec Peter Maďar.

V semifinále potom Peter Petrovič dokázal výrazne potrápiť neskoršieho víťaza celého turnaja, Andreja Suchého zo Sliača, no na výhru to už nestačilo. Náš mladý bedmintonista zanechal v Trenčíne výborný dojem, odohral vynikajúci a dlhý turnaj.

Výsledky

mix

Peter Petrovič, Ester Stašková : Jakub Sucháň, Tereza Škutová 21:15, 21:15

Peter Petrovič, Ester Stašková : Andrej Macek, Hana Vašatová 21:11, 21:18

Peter Petrovič, Ester Stašková : Richard Pavlík, Lea Výbochová 12:21, 11:21

štvorhra

Peter Petrovič, Richard Pavlík : Jakub Sucháň, Matyáš Šulek 21:15, 21:11

Peter Petrovič, Richard Pavlík : Andrej Suchý, Matúš Poláček 22:24, 11:21

dvojhra

Peter Petrovič : Pavol Kovaľ 21:7, 21:9

Peter Petrovič : Alex Petrovič 21:14, 21:19

Peter Petrovič : Andrej Suchý 13:21, 22:24

Zdroj: Peter Maďar a (tom), Foto: Slovenský zväz bedmintonu a ilustračné