Mladí karatisti z Banskej Bystrice deklasovali konkurenciu na MSR kadetov a juniorov

ŠPORT
0 /

Decembrové karate mladých patrilo jednoznačne Bystričanom. V Košiciach sa konali Majstrovstvá  Slovenska kadetov a juniorov. Za účasti 62 klubov a 412 pretekárov z celého Slovenska členovia klubu ŠK Centrum mládeže karate Banská Bystrica v medailovej štatistike deklasovali ostatné kluby so ziskom 12 zlatých medailí, 3 strieborných a 8 bronzových.

Bystričania sa tak stali jednoznačnými víťazmi v medailovej i bodovej štatistike tohto významného športového podujatia, ktoré je pre pretekárov jedným zo základných článkov pre získanie nominácie na nadchádzajúce Majstrovstvá Európy mládeže , ktoré sa budú konať v gruzínskom Tbilisi.

Titul majstra  Slovenska a najcennejší kov si z východu do Bystrice priniesli Martin Čiaky, Alex Dado, Dominik Kešelák, Simon Kováč, Tomáš Králik, Natália Lea Luptáková, Liliana Malá, Jakub Poliak, Bianka Polónyová, Richard Turčaník a súrodenecké duo bratov Chrenkovcov, ktorí už druhýkrát po sebe nenašli vo svojich kategóriách premožiteľov. Tak si Ján a Samuel Chrenkovci spoločne priniesli domov hneď dva majstrovské tituly .

Striebro a titul vicemajstra Slovenska získali Oliver Žabka, Šimon Sečkár a Matúš Jablonský. Treba pripomenúť, že tak  ako Oliver  i Šimon našli premožiteľov len v pretekároch z vlastného klubu.

Simon Kováč

Simon Kováč

Čestné miesto na stupni víťazov a bronzové medaily  si s hrdosťou vybojovali Michaela Brezňanová, Hana Cabanová, Lucia Dvorská, Martin Figa, Martin Gašpar, Jakub Maňko, Daniel Rešovský a Oliver Žabka.

Centrum mládeže karate Banská Bystrica (CMK BB) je jeden z najúspešnejších karate klubov na Slovensku. Za jeho založenie môžeme ďakovať Jozefovi Poliakovi, Romanovi Švantnerovi a Jánovi Mayerovi, ktorí sa v roku 2003 rozhodli v Banskej Bystrici vytvoriť pre mladých karatistov čo najlepšie podmienky na napredovanie v tomto krásnom športe.

Zdroj: Matúš Molitoris CMK BB, Foto: CMK BB