Mladí bystrickí moderní päťbojári si na EP v Prahe zlepšili svoje osobné rekordy

ŠPORT
0 /

Počas uplynulého víkendu sa v Prahe uskutočnil Európsky pohár mládeže v modernom päťboji. Na podujatí nechýbalo ani slovenské reprezentačné družstvo. V ňom sa predstavili Barbora Krnáčová, Zuzana Lutovská, Tomáš Krompaský z banskobystrického ŠK Raja a Samuel Rýchly z ŠK Grafon Liptovský Mikuláš. V Prahe štartovali reprezentanti Českej republiky, Guatemaly, Portugalska, Ruska, Rakúska, Maďarska, Turecka, Švajčiarska, Švédska a USA.

Najlepšie umiestnenie zo slovenských pretekárok a pretekárov na tomto podujatí dosiahla Barbora Krnáčová, ktorá  skončila na 26. mieste, Zuzana Lutovská obsadila 33. pozíciu. Medzi chlapcami bol 35-ty Samuel Rýchly z L. Mikuláša a najmladší účastník podujatia, reprezentant ŠK Raja Tomáš Krompaský sa umiestnil na 38. mieste.

Všetci pretekári ŠK Raja si na podujatí zlepšili svoje osobné rekordy či už v plávaní alebo v disciplíne laserun, čo je beh spojený so streľbou. Na margo vystúpenia našich pretekárov reprezentačný tréner mládeže a hlavný tréner ŠK Raja Tomáš Doležel uviedol:

„Som spokojný s výsledkami dievčat i chlapcov a s celkovým napredovaním reprezentačného družstva. Musím však povedať, že máme pred sebou ešte veľa práce a stále máme rezervy v porovnaní so svetovou špičkou. Veľmi ma potešili výrazné osobné rekordy mojich zverencov Barbory, Zuzany a Tomáša. Teraz je pred nami nová výzva a tou sú majstrovstvá Európy v Kaunase, na ktoré sa musíme dôkladne pripraviť .“

Zároveň bystrický a reprezentačný kouč dodal, že za kvalitnými výsledkami a samotnou prípravou reprezentantov je i práca niekoľkonásobného účastníka majstrovstiev sveta, Európy a mnohonásobného majstra Slovenska v modernom päťboji Ronalda Chabrečka.

Majstrovstvá Európy v modernom päťboji U-17 sa uskutočnia začiatkom júna v litovskom Kaunase.

Autor: Jozef Ivan, Foto: Plavecká škola Raja