Džudistky Dukly víťazkami 1. kola ligy dorasteniek, muži i ženy sa pripravujú na SP v Japonsku a Gruzínsku

ŠPORT
0 /

Uplynulý víkend pôsobili banskobystrickí džudisti pôsobili na viacerých kolbištiach. Družstvá dorasteniek, žien a mužov sa zúčastnili 1. ligového kola v Pezinku. Dorasteneckí reprezentanti Nina Filkorová a Marco Hajnecký zápasili na Európskom pohári v španielskej Fuengirole. Seniorský A tím Dukly, zacielený na vybojovanie si čo najhojnejšej účasti na tohtoročných letných olympijských hrách v Paríži, sa pripravoval v gruzínskom Gori a v kolíske džuda Japonsku.

Mladé nádeje dievčenského džuda z mesta pod Urpínom predviedli v prvom ligovom kole famózny výkon. Postupne deklasovali družstvá Sokol Bratislava 5:2, Mladosť Žilina 5:1, JC Pezinok 4:3, Sláviu AŠK Trnava 4:2 a vo finále Sláviu STU Bratislava 5:1. Jednotlivé zápasy skončili s bilanciou 18 výhier na ipon pred časovým limitom a len 2 prehry. A to dievčatám chýbali reprezentantky, ktoré zápasili v Španielsku na Európskom pohári dorastencov.

Bodovali všetky dievčatá: vo váhe do 44kg Gregorová, do 52kg Vojdová, Madošová, Ľuptáková, do 57 kg Petra Matuszeková i Lauková, do 63kg Paula Matuszeková, Šebová, Iliašová.

V nedeľu sa na pezinskom tatami predstavili ženy. V oklieštenej zostave, bez Filkorovej a Fízeľovej, ktorá je na sústredení v Japonsku, dokázali po dvoch víťazstvách nad Pezinkom a Michalovcami a prehre s STU Bratislava vybojovať v prvom ligovom kole pekné druhé miesto.

džudistky Dukly

Muži, značne oslabení o reprezentantov, pripravujúcich sa v zahraničí, nakoniec po víťazstvách nad Prešovom a Vranovom a dvoch prehrách s Michalovcami a Trnavou obsadili 4.miesto.

Ligové družstvá sa v Pezinku predstavili pod taktovkou trénera Slaného, jeho klubový kolega Matuszek koučoval zápasy Niny Filkorovej a Marca Hajneckého na Európskom pohári dorastencov v Španielsku. Zvlášť Nina bola vo váhovej kategórii plus 70 kilogramov blízko finálových blokov, keď po víťazstve nad Britkou a Španielkou prehrala s dvomi Francúzkami, čo v konečnom účtovaní znamenalo 7.miesto.

Seniorský tím pod vedením trénera Gregora, rozdelený na ľahšie váhy (Poliak, Dovičič), pripravujúce sa v Gruzínsku a ťažšie váhy (Fízeľ, Ádám, Žilka, Barto) v japonskom Tokiu, cizelujú prípravu pred dôležitými svetovými pohármi, z ktorých sa budú snažiť vydolovať cenné body do záveru olympijskej kvalifikácie na vrcholné podujatie tohtoročnej sezóny.

džudisti Dukly v Tokiu

Autor: (cb úprava, judo ŠK Dukla, bs), Foto: Judo ŠK Dukla