Mestská Dukla šokovala v derby lídra na Pohroní + HLAS

ŠPORT
0 /

Banskobystrická futbalová Dukla na jar opäť bodovala. Pripísala si na svoje konto síce iba druhé víťazstvo, avšak k štyrom doterajším remízam. V šiestich dueloch jari neprehrala. Výhra v Žiari nad Hronom u lídra súťaže v pohronskom derby je obdivuhodná.

Vstup do zápasu vyšiel výborne našim chlapcom. Už v tretej minúte sme zahrávali rohový kop z pravej strany a v šestnástke sa najlepšie zorientoval Patrik Vajda. Z troch metrov zaznamenal vedúci gól nášho mužstva – 0:1. O minútu na to domáci Abrahám v samostatnom úniku vystrelil nikým netiesnený spoza šestnástky, no brankár Dukly Krejčí loptu vyrazil. V piatej minúte sa k samostatnému úniku z vlastnej polovice odhodlal náš Polievka. Dostal sa až do pokutového územia a nahral nekrytému Matejovi Staršiemu, ktorý zvýšil na 0:2. V desiatej minúte sa domáci zadák Nosko dostal až pred Krejčího, ale ten jeho nepríjemnú strelu chytil. Útoky sa potom striedali na oboch stranách a diváci sa mali na čo pozerať. V tridsiatej minúte sme mali opäť veľkú šancu. Po ľavej strane unikol Polievka, ktorý prihral voľnému Tóthovi a jeho centrovanú loptu úplne voľný Starší neumiestnil za chrbát Jenča. V 40.minúte sa zo závaru Pohronia pred našou bránkou zrodil iba rohový kop. Záverečný tlak súpera naši chlapci ustáli a do šatní išli s pohodlným náskokom.

Lepší vstup do druhého polčasu mali domáci. V 47. minúte samostatný únik Kondrlíka zlikvidoval výborný Krejčí. Žiarčania vrhli všetky sily do útoku, ale obrana Dukly pracovala spoľahlivo. S pribúdajúcimi minútami sa do šancí dostávali i bystrickí hráči. V 87. minúte Snitka nahrával voľnému Polievkovi, no jeho strelu Jenčo vyrazil. V záverečných minútach sme hru udržali na polovici súpera a po piatich prehratých zápasoch s týmto súperom sme šiesty z nášho pohľadu veľmi dôležitý duel konečne vyhrali. Duklička si tak pripísala tri body.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa — MFK Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:2)Góly: 4. Vajda, 6. Starší. ŽK: 67. Jacko — 39. Vajda, 85. Prikryl. Rozhodovali: Vlčej — Ádám, Vitko. Diváci: 1419

Zostava MFK Dukla: 
Krejčí — Vajda, Kupčík, Prikryl, Migaľa — Willwéber, Snitka — Starší, V. Tóth (90. Žilinec), Polievka (88. Gregáň) — Laksík (90. Galić)

Stanislav Varga, tréner Dukly: „Mne sa bude určite ľahšie hodnotiť tento zápas ako Milanovi Nemcovi. Vyšiel nám úvod, aký sme si možno aj trochu predstavovali. Pri súperových šanciach nás podržal dnes brankár. Vyšiel nám taký taktický ťah s osobkou na Pelegriniho a myslím si, že nám v tomto stretnutí futbal ukázal tú krajšiu stránku. Dnes sme z prvých dvoch šancí dali góly a určite sa nám hralo lepšie, ako keď sme v doterajších zápasoch inkasovali prvý gól práve my. Každý jeden môj hráč si zaslúži absolutórium. Pohronie má silné mužstvo a pre nás je skvelé, že sme zvíťazili. Súperovi držím palce, prajem im veľa šťastia. Sám ešte z Prešova viem, že keď chcete najviac, niektoré zápasy prehráte. Stále si však myslím, že Pohronie vyhrá túto súťaž.“

Najbližší zápas odohrá mestská Dukla na domácej pôde v piatok 19. apríla o 16.30 hodine. Súperom bude SLAVOJ Trebišov.

Autor: (cb - úprava), Zdroj: MFK Dukla