Kuzminovci dostali od ministra obrany pamätnú medailu, 5 tisíc eur a kúpeľný poukaz

ŠPORT
0 /

Naša trojnásobná olympijská víťazka a majsterka sveta v biatlone Anastasia Kuzminová spolu s jej manželom a trénerom v jednej osobe Danielom Kuzminom si v piatok prevzali zlatú pamätnú medailu ministra obrany SR prvého stupňa.

Manželia Kuzminovci dostali okrem pamätnej medaily odmenu 5 tisíc eur a kúpeľný poukaz.  Ocenil ich súčasný minister obrany Peter Gajdoš. A pri tejto príležitosti okrem iného uviedol:

„Som presvedčený o tom, že ide o príklad hrdinky, športovca, vlastenca a my všetci musíme byť hrdí na to, že takýto poklad na Slovensku máme. Som nesmierne hrdý na to, že som Anastasii mohol osobne poďakovať za výsledky, za reprezentáciu SR, za reprezentáciu Dukly Banská Bystrica. Urobíme všetko preto, aby sme jej skúsenosti dokázali využiť aj pre našu mládež.“

Anastasia Kuzminová po príchode z rodného Ruska do Banskej Bystrice už desať rokov reprezentuje Vojenské športové centrum Dukla, ktoré sídli v našom meste. Aj po ukončení aktívnej športovej kariéry, zatiaľ iba v individuálnych disciplínach, chce prispieť k tomu, aby mal náš armádny klub ešte viac športových úspechov a zviditeľňoval sa. Nasťa k tomu povedala:

„Musí nám ísť o to, aby ďalší a noví športovci, ktorí do Dukly prichádzajú, mali vzor a príklad nielen mňa, ale aj ďalších úspešných biatlonových reprezentantov.“

Riaditeľ VŠC Dukla Roman Benčík má už dnes pre Kuzminovú rôzne ponuky spolupráce v armádnom klube, rozhodnutie však ponechá na ňu. V tejto veci ďalej prezradil:

„Nasťa doteraz patrila medzi piliere tých športovcov, ktorí napĺňali naše ciele a úlohy. Hlavným cieľom je zbierať čo najviac medailí na vrcholných podujatiach. Nevyužiť teda jej možnosti a schopnosti by bol hriech. Máme pripravených v súčasnosti niekoľko alternatív, či už ako trénerka mládeže alebo v manažmente strediska, marketingu, môžu to byť aj medzinárodné vzťahy. Ja osobne by som si ju najradšej predstavoval v oblasti marketingu.“

Anastasia Kuzminová sa na víťazný stupienok vo svojej bohatej kariére postavila 18-krát, z toho trikrát na zimnej olympiáde. V marci skompletizovala svoju zbierku najcennejších triumfov zlatou medailou na majstrovstvách sveta. Celkovo na vrcholných podujatiach získala 9 medailí a vo Svetovom pohári tri malé glóbusy za sezónne prvenstvá v jednotlivých disciplínach.

Autor: (bl), Foto: Zdroj TASR