Kremnička má prípravu za sebou, postupové ambície pred sebou

ŠPORT
0 /

Na zhodnotenie zimnej prípravy jedného z favoritov 3.ligy skupiny stred sa podujal pravdepodobne najmladší vedúci tímu v súťaži  – Ivan Šimko.

logokremnicka„Naše mužstvo malo pred jarnou časťou súťaže naplánovaných 10 prípravných stretnutí.“ Po chvíľkovom zamyslení sa mladý aktívny rozhodca nižších súťaží rozhovoril: „Príprava slúžiaca na otestovanie či už nových hráčov, alebo na vyskúšanie stabilne hrajúcich futbalistov na iných pozíciach preverila kvality všetkých členov kádra. Naše mužstvo vedené trénerom Stanom Balážom a Norbertom Juračkom sa ešte pred začiatkom prípravy rozlúčilo s jesennými posilami Dragijským a Ostrihoňom, ale malo k dispozícií aj troch nových mladých futbalistov. Hovorím o Žabkovi, Rusnákovi a Wolfovi. Michal Rusnák bol ešte v Januári tesne po zranení, ale teraz je v dobrej kondícií pripravený nastúpiť. Všetci traja sú ofenzívne ladení hráči, takže konkurencia v útoku bude veľká.“

V príprave hráči z predmestia Banskej Bystrice tri krát zvíťazili, tri krát remizovali a štyri krát svojim súperom podľahli. Šimko hľadal aj príčiny menej úspešnej prípravy: „Počas zimnej prípravy prišlo niekoľko nepríjemnych udalostí. Prvou a azda najzávažnejšou bolo zranenie skúseného ťahúňa Chomu hneď v prvom zápase proti Dukle. Zranenie Maroša Chomu znamenalo presun Lukáša Ševčíka z krídla na stred zálohy a Ševa ukázal že je adekvátnou náhradou a na viacerých pozíciach zahrá výborne. Takýto univerzálny hráč je veľkým prínosom pre klub.“ p8090173Pochválil letnú posilu a pokračoval: „Aj októbrové zranenie Milana Jendrišáka bolo veľmi citeľné ale našlo sa riešenie. Útočník Michal Bíreš sa dokázal veľmi rýchlo preorientovať na ľavého beka. Mišo má veľkú chuť hrať a má výbornú príležitosť ukázať sa, to je pre neho obrovská motivácia učiť sa a stále sa zlepšovať. Závažná situácia nastala aj tesne pred zápasom v Topoľčanoch, keď sme pre maródku v kádri takmer ani nevycestovali na zápas. Z pravidelne nehrajúcich hráčov sa v dobrom svetle ukázal Janko Murgaš a aj náš náhradný brankár Robo Kaczorek, ktorý v príprave odchytal rovnakú časť zápasov ako Noro Juračka.“ Po krátkom zamyslení ešte dodal: „Najviac gólov či už počas prípravy alebo aj v jesennej časti strelil Marek Jobko, tak dúfajme že sa s ním spoluhráči počas jarnej časti o korunu kráľa strelcov pobijú a Marek tiež ešte pridá niekoľko gólov. Príprava je už teraz za nami a my sa musíme plne koncentrovať na druhú, podľa môjho názoru náročnejšiu polovicu súťaže,“ dokončil s úsmevom na tvári mladý vedúci tímu Ivan Šimko.

Sumár prípravných zápasov ŠK Kremnička

23.1.2010 Dukla BB „B“ – ŠK Kremnička 4:0 (3:0) UT Dukla BB

30.1.2010 Poprad – ŠK Kremnička 1:3 (0:2) UT L.Mikuláš
Góly: Žabka, Bušík, Palovič

6.2.2010 Ludanice – ŠK Kremnička 0:3 (0:1) UT Zlaté Moravce
Góly: Palkovič, Žabka, Palovič

14.2.2010 Nitra „B“ – ŠK Kremnička 1:1 (0:0) UT Nitra
Gól: Jobko

20.2.2010 Topoľčany – ŠK Kremnička 2:2 (0:0) UT Topoľčany
Góly: Beňák, Hurík

23.2.2010 MFK B.Bystrica – ŠK Kremnička 0:1 (0:0) UT Radvaň
Gól: Jobko

27.2.2010 Bánovce n.Beb. – ŠK Kremnička 3:0 (2:0) UT Nováky

7.3.2010 Dukla BB „B“ – ŠK Kremnička 1:1 (0:1) UT Dukla BB
Gól: Jobko

13.3.2010 Podlavice – ŠK Kremnička 1:0 (1:0) UT Dukla BB

21.3.2010 Kalinovo – ŠK Kremnička 3:2 (2:1) Kalinovo
Góly: Jobko, Žabka

Tretia liga – stred začína už tento víkend, keď Kremnička štartuje jar nedeľňajším zápasom vo Veľkom Krtíši. Prvý domáci zápas druhej fázy súťaže čaká hráčov Kremničky v nedeľu štvrtého apríla o 10:30, kedy privítajú Lietavskú Lúčku. Dodajme, že Kremničke patrí v III. lige – stred po jeseni druhé miesto len o bod za vedúcou Ružinou, ale zároveň o bod pred treťou Dolnou Ždaňou.

Zdroj: Portál Bystricoviny.sk je mediálnym partnerom ŠK Kremnička.