Jubilejný 400-tý duel Hamšíka v talianskej Serii A, v Turíne absolvoval plnú minutáž

ŠPORT
3 /

Rodák z Banskej Bystrice, kapitán talianskeho futbalového tímu SSC Neapol Marek Hamšík dosiahol v nedeľňajšom dueli 5. kola Serie A 2018/2019 na ihrisku FC Turín významný míľník. Tridsaťjedenročný odchovanec Jupie Podlavice nastúpil už na svoj 400. zápas v najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove, ktorý bol navyše víťazný.

Neapolčania triumfoval na pôde FC Turín 3:1 a Marek Hamšík odohral v tomto dueli plnú minutáž. Hral od začiatku až do konca, nebol striedaný. Pre svoj oficiálny web uviedol:

„Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Mali sme veľmi silný začiatok zápasu. Do 25. minúty stretnutia sme si vypracovali veľa šancí, mohli sme viesť aj vyšším ako dvojgólovým rozdielom. V závere prvého a na začiatku druhého dejstva bol Turín lepšie. Našťastie sme pridali tretí gól a ten nás upokojil. Ku koncu zápasu sme dominovali, mohli sme pridať aj ďalšie góly.“

Na margo jubilejného 400-tého duelu v talianskej Serii A Hamšík skonštatoval:

„Som tomu veľmi rád.“

Marek si premiéru v tejto súťaži odkrútil ešte 20. marca 2005 ako 17-ročný vo farbách Brescie. Momentálne má na konte v drese neapolských „partenopei“ 506 súťažných vystúpení a už iba päť zápasov mu chýba k tomu, aby prekonal klubového rekordéra v tejto štatistike Giuseppeho Bruscolottiho s 511 stretnutiami.

Autor: (bl), Foto: Zdroj TASR + internet