Hokejisti HC´05 iClinic Banská Bystrica nastúpia na Mikuláša proti Slovanu v dresoch UNICEF

ŠPORT
0 /

Hokejový klub HC ’05 iClinic Banská Bystrica sa v spolupráci s UNICEF rozhodol venovať piatkový mikulášsky piatkový zápas Tipsport ligy so Slovanom Bratislava všetkým deťom. Barani nastúpia v špeciálnych dresoch UNICEF.

Hokejové stretnutie 6. decembra 2019 o 18:00 hod. s HC Slovan Bratislava bude mať benefičný charakter pod záštitou Slovenskej nadácie pre UNICEF. Zajtrajší zápas odohrajú hráči HC ´05 iClinic Banská Bystrica v špeciálnej edícii hokejových dresov s logom UNICEF.

Tie následne poputujú do dražby, ktorá bude prebiehať od 9. do 14. decembra na www.fanshophc05.sk. Výťažok z dražby odovzdá hokejový klub v nedeľu 22. decembra pred domácim zápasom s Nitrou Slovenskej nadácii pre UNICEF. Umožní tak pripraviť pre deti najlepší možný štart do života a prispieť k hlavnej misii tejto organizácie:

„Aby deti mali detstvo, v ktorom sú milované, chránené, zdravé, vzdelávané, a v ktorom sú schopné naplniť svoj potenciál. A to tak na Slovensku, ako v ktorejkoľvek krajine sveta.“

Šéfka UNICEF Slovensko Mária Sliacka k tomu dodáva:

„Neprávosti voči deťom sa dejú na celom svete, vrátane Slovenska a nezáleží na tom, či doma, v škole, komunite alebo na miestach, kde sa deti pohybujú. Naša organizácia hovorí o 41 miliónoch detí, ktoré potrebujú pomoc v 59 krajinách sveta. Ide o prírodné katastrofy či vojnové konflikty. Pomoc UNICEF má rôzne podoby: pokrytie základných potrieb, ako sú voda či potraviny, ďalej zdravotné potreby, vzdelávanie či pomoc obetiam násilia alebo sexuálneho obťažovania.“

Keďže piatkový zápas je venovaný deťom, tie budú aj jeho hlavnými aktérmi. Slávnostné buly zápasu vhodí Marek Hamšík spolu s mladými hokejistami HC ´05 iClinic Banská Bystrica a počas samotného duelu budú pre divákov a deti pripravené rôzne sprievodné aktivity.

Marketingový a eventový manažér HC´05 iClinic Andrej Sliacky hovorí:

„Celá akcia sa koná vďaka podpore partnerov hokejového klubu BDM group, s.r.o. a EverLift Slovakia, s.r.o., ktorí sú celej myšlienke pozitívne naklonení a neváhali ju podporiť. Aj touto cestou by sme sa im chceli poďakovať za krásne mikulášske gesto.“

Zajtra na Mikuláša bude teda na bystrickom ´zimáku´ veselo. Fanúšikovia „baranov“ aj s deťmi sa môžu tešiť nielen na atraktívneho súpera, ktorý ešte v minulom ročníku hral v ruskej KHL, ale aj na benefičnú akciu pre UNICEF.

Zdroj: HC´05 iClinic BB a (bat) , Foto: ilustračné