HC ´05 má ďalšieho brankára, prichádza k nám Marcel Melicherčík

ŠPORT
0 /

Pod Urpín mieri ďalšia nová hokejová akvizícia. Pozíciu na brankárskom poste v našom majstrovskom tíme HC ´05 iClinic vystuží skúsený Marcel Melicherčík. Rodák z Popradu, ktorý naposledy pôsobil v druhej najvyššej nemeckej súťaži, sa s Banskou Bystricou dohodol na spolupráci do konca sezóny. Informuje o tom oficiálny web ´baranov´.

Marcel Melicherčík je rodákom a odchovancom popradského hokeja, v ktorom odštartoval aj svoju seniorskú kariéru. Po úspešnom pôsobení v drese „kamzíkov“, kde sa zaradil medzi veľké opory mužstva, si ho na skúšku vybral niekdajší účastník KHL HC Lev Praha, no do prvého mužstva sa nikdy nedostal. Melicherčík však v hlavnom meste Česka chvíľu pobudol, za pražskú Spartu nastúpil v deviatich dueloch. Vyskúšal si aj druhú najvyššiu českú súťaž v drese Litoměříc.

Ďalšiu sezónu strávil skúsený gólman takisto za riekou Moravou, jeden rok pôsobil v Liberci, kde sa zaskvel okrem iného aj niekoľkými čistými kontami po sebe a dlhou sériou bez inkasovaného gólu, ktorá trvala vyše 224 minút. Po dvoch sezónach v Česku zamieril 33-ročný brankár do Košíc, kde sa hneď v prvom roku svojho pôsobenia tešil z majstrovského titulu. V Košiciach pobudol Melicherčík aj v ďalšej sezóne.

V sezóne 2016/2017 si vyskúšal nadnárodnú EBEL ligu, kde chytal za talianske mužstvo HC Bolzano. V Taliansku načal Melicherčík aj ďalší ročník, no odohral len 14 duelov a prestúpil do druhej nemeckej ligy. V tíme Heilbronner Falken sa zaradil medzi opory mužstva. V Nemecku zostal Melicherčík i v nasledujúcom roku, kde si po výborných výkonoch v tíme EC Kassel Huskies vyslúžil prestup do najvyššej nemeckej súťaže. V drese Grizzlys Wolfsburg však nenastúpil. V tejto sezóne zatiaľ skúsený gólman nechytal.

Športový manažér banskobystrického hokejového klubu Július Koval k príchodu na webe nášho HC´05 poznamenal:

„Do blížiaceho sa play-off sme chceli ísť s tromi kvalitnými brankármi a to sa nám s príchodom Marcela aj podarilo, za čo sme veľmi radi. Matej Gajan pôjde zatiaľ získavať zápasovú prax do Levíc, ale pred play-off sa pripojí k nášmu mužstvu.“

Zdroj: web HC ´05 BB (+ cb úprava), Foto: ilustračné