Gro hráčskeho kádra zostáva v Dukle pohromade, Polievka sa upísal na 2 roky

ŠPORT
5 /

MFK Dukla Banská Bystrica sa dohodla na pokračovaní v klube s drvivou väčšinou kádra, ktorý vybojoval postup z 2. ligy do Fortuna ligy. Zostáva napríklad kapitán mužstva Róbert Polievka. Ten sa upísal až na dva roky. Banskú Bystricu budú reprezentovať v najvyššej súťaži aj ďalší nosní hráči.

Vedenie MFK Dukla nemohlo skôr informovať o zmenách v kádri, pretože klub musel prejsť najprv skráteným licenčným konaním Únie ligových klubov, aby mohol vôbec účinkovať vo Fortuna lige. Úspešne musela prebehnúť najmä transformácia klubu z občianskeho združenia na akciovú spoločnosť (podrobnosti sa dozvieme na tlačovej konferencii 13. júla) a až následne sa mohlo pristúpiť k zazmluvneniu gro hráčov, ktorí si vybojovali s Banskou Bystricou postup do najvyššej súťaže. Aktuálne už mohol klub zverejniť konkrétne mená, ktoré uvidíme v našom tíme aj v nasledujúcej sezóne.

Prejdime najprv k futbalistom, ktorí už v drese Dukly nepokračujú. Ide o Jakuba Šulca, Svena JurčišinaPatrika Vajdu. Športový riaditeľ klubu Jozef Mores sa k týmto odchodom vyjadril nasledovne:

„Rozhodli sme sa, že spomínanej trojici nebudú predĺžené zmluvy. Zároveň by sme sa im chceli veľmi pekne poďakovať za ich reprezentáciu nášho klubu. Veľmi nám pomohli pri postupe do najvyššej súťaže. Špeciálne by som sa chcel poďakovať Patrikovi Vajdovi. Verím, že budeme mať možnosť rozlúčiť sa s ním doma na Štiavničkách aj oficiálne počas majstrovského zápasu a poďakovať mu za prínos. Naďalej s Paťom počítame v štruktúrach klubu v krátkej budúcnosti, keď príde správna chvíľa. Určite ho chceme využiť i v trénerskom štábe.“

Do letnej prípravy na novú sezónu sa zapojili až piati dorastenci Dukly, ktorí už nemôžu hrať za devätnástku. Mores v tejto súvislosti dopĺňa:

„Ideme v línií dávať možnosť v tíme mužov aj našim odchovancom. Brankár Filip Baláž je už dlhodobo súčasťou A mužstva, no do letnej prípravy sa zatiaľ nezapojil, keďže je na majstrovstvách Európy so slovenskou reprezentáciou v jeho vekovej kategórii. Pripojiť k nám by sa mal po skončení účinkovania Slovenska na šampionáte. Zároveň riešime, či zostane v našom klube, alebo odíde, je to v štádiu riešenia. Do prípravy a prvoligového kádra sa zaradili Mário Šimorka s Jozefom Kandalom, zatiaľ bez podpisu zmluvy. Uvidíme, akým smerom sa v ich prípade vydáme. Zazmluvnili sme si nateraz troch dorastencov, a to Matúša Köröša, Dávida Jackuliaka a Adama Červeňa, ktorý je však zranený a počas jesennej časti nám nebude k dispozícii.“

Dôležité je, že nosní hráči mužstva, ktorí skončilo na 2. mieste v druhej lige v uplynulej sezóne, zostávajú pohromade na čele s kapitánom Róbertom Polievkom.  Vedenie klubu pracuje na ďalších posilách, prvú z nich predstaví širokej verejnosti ešte v tomto týždni.

„Avizovali sme už, že gro druholigového mužstva zostane. U väčšiny hráčov, ktorí si vybojovali postup, sme presvedčení o ich kvalitách. Veríme, že splnia naše očakávania aj v najvyššej súťaži. Tešíme sa, že sa nám podarilo zazmluvniť na ďalšie dve sezóny Roba Polievku. Je nielen našim kapitánom, ale aj lídrom mužstva. Takže sme za to veľmi radi. Čo sa týka príchodov, tak v krátkom čase budem prezentovať najnovšiu posilu nášho mužstva. Veríme, že nám pomôže. Zostávame naďalej aktívni na transferovom poli, avšak chceme postupovať uvážlivo a rozumne. Je totiž veľa voľných hráčov na trhu, ale nechceme sa ukvapiť. Pôjdeme podľa nami nastavenej línie a budeme konať prezieravo i citlivo, aby sme vhodne a najmä dobre doplnili mužstvo takými typmi, ktoré nám reálne v najvyššej súťaž pomôžu,“

– prezradil aktuálny stav i najbližšie plány športový riaditeľ Dukly Jozef Mores.

Jozef Mores

Dukla má novú sezónu nateraz zazmluvnených 20 futbalistov, ďalší štyria sú v riešení. Osobitá situácia je v prípade útočníka Mateja Franka, ktorému končí hosťovanie 30. júna, avšak vedenie nášho klubu rokuje s FC Nitra o prestupe.

Aktuálny káder MFK Dukla Banská Bystrica:

Brankári:

Matúš Hruška

JúliusNôta

Filip Baláž (v riešení)

Obrancovia:

Lukáš Migaľa

Marián Pišoja

Patrik Prikryl

Ľuboš Kupčík

Martin Slaninka

Jakub Uhrinčať

Lukáš Kojnok

Adam Červeň

Mário Šimorka (v riešení)

Stredopoliari:

Timotej Záhumenský

Peter Mazan

Dávid Richtárech

Branislav Ľupták

Adam Hanes

Róbert Polievka

Ľubomír Willwéber

Dávid Jackuliak

Matúš Köröš

Jozef Kandala (v riešení)

Útočníci:

David Depetris

Matej Franko (v riešení)

Autor: (job), Zdroj: MFK Dukla