FOTO: Zverenci Vladimíra Draculu Moravčíka úspešní v Thajskom boxe aj Kickboxe

ŠPORT
0 /

Borci nášho najúspešnejšieho thaiboxera a kickboxera Vladimíra Moravčíka v tejto sezóne úspešne reprezentovali Banskú Bystricu a klub Dracula Gym na Majstrovstvách Slovenska v Muaythai a Kickboxe.

Manažér Dracula Gymu Vladimír Piperek k výsledkom klubu uviedol:

„Toto bola naša druhá klubová sezóna. V prvej sme získali 2 tituly šampiónov SMTA ligy v Thajskom boxe a v tejto druhej sme boli ešte úspešnejší, keďže sme dosiahli pódiové umiestnenia aj v Kickboxe. Tieto úspechy sú na amatérskej úrovni, ale naši zápasníci jasne ukázali, že môžu myslieť aj na profi scénu. Každý úspech považujem za výsledok kvalitnej práce klubu, trénerov a zodpovedného prístupu športovcov.“

Zverenci Vladimíra Draculu Moravčíka sa premiérovo zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v Kickboxe s nasledovnými úspechmi:

1. miesto získal Róbert Gevorkyan (Dracula Gym) v kategórii Kicklight do 89 g

2. miesto Marek Luštiak (Dracula Gym) v kategórii K 1 do 67 kg

2. miesto Ján Valovčík  (DraculaGym) v kategórii K 1 do 63,5 kg juniori

3. miesto Attila Garamseghy  (DraculaGym / Fortisclub LC) v K 1 do 75 kg

Prvé miesto a titul šampióna SMTA ligy, ktorú organizuje Slovenská Muaythai asociácia, získal Marek Luštiak v kategórii do 67 kg.

Na Majstrovstvách Slovenska v Muaythai uspeli:

1. miesto Jozef Joky Janotík (Dracula Gym) v kategórii do 70 kg

1. miesto Ján Vaľovčík (Dracula Gym) v kategórii do 63,5 kg

2. miesto Attila Garamseghy (Dracula Gym / Fortisclub LC) v kategórii do 75 kg

Ján Vaľovčík ktorý získal titul Majstra SR v Thajskom boxe a titul vicemajstra SR v Kickboxe je zároveň študentom športovej triedy úpolových športov na Strednej športovej škole  v Banskej Bystrici. Vladovi Moravčíkovi a jeho zverencom gratulujeme k výborným výsledkom a skvelej reprezentácii Banskej Bystrice.

Vladimír Dracula Moravčík o príprave svojich zverencov v rozhovore pre náš portál povedal:

„Veľa času trávim v našom klube Dracula Gym, kde sa so svojim tímom venujeme príprave športovcov. Snažím sa pomáhať pri chode činnosti samotnej Šport Zóny, ktorú sme pred dvomi rokmi otvorili v Banskej Bystrici. Ako prezident Slovenskej Muaythai asociácie sa zasa snažím o rozvoj Thajského boxu na Slovensku. Veľmi ma teší, že moji zverenci v Dracula Gyme počas tejto sezóny dosahovali výborné výsledky na Majstrovstvách Slovenska a ďalších podujatiach, máme už prvých šampiónov. Naznačuje to, že sme sa v klube vybrali správnou cestou.“

Ku klubovej práci v Dracula Gyme Moravčík dodal:

„V klube sa zatiaľ venujeme športom ako Thajský box, Kickbox, Box, MMA a Grappling, ale plánujeme rozšírenie činnosti. Máme to rozdelené podľa vekových kategórii a technickej úrovne Organizácia a zabezpečenie rozvoja mladých športovcov je náročné aj po finančnej stránke, preto stále hľadáme partnerov, ktorí by nám pomohli robiť šport podľa našich predstáv.  Na jeseň zasa v spolupráci so Športovým gymnáziom v Banskej Bystrici rozširujeme našu triedu úpolových športov o Box, MMA a KravMagu, čo treba organizačne zabezpečiť. Ale baví ma to, keď vidím, že nám tu pod našimi trénerskými rukami vyrastajú budúci šampióni.“

Vlado nám pezradil, že pripravuje pre všetkých fanúšikov bojových športov galavečer Dracula Fight Night, ktorý sa bude konať v našom meste na jeseň 5. októbra 2019. Viac informácii Vám prinesieme v ďalšom článku.

Autor: (dem), Foto: FB a ilustračné